Date limita depunere proiecte – Iunie 2013



15 iunie 2013 – Stagii de practica la Agentia Europeana pentru Evaluarea Produselor Medicale

Agentia Europeana pentru Evaluarea Produselor Medicale organizeaza stagii de practica de doua ori pe an pentru tineri absolventi universitari.
Programul urmareste sa ofere stagiarilor o mai buna cunoastere a Agentiei si rolului sau in activitatile Uniunii Europene. Acesta ofera, de asemenea, stagiarilor posibilitatea de a dobandi cunostinte practice intr-unul din departamentele EMEA si experienta profesionala in cursul activitatii intreprinse.
Perioadele de stagiu au o durata cuprinsa intre 6 si 9 luni, cu incepere din octombrie.

Bursa: Agentia asigura o bursa de 1350 GBP net pe luna si cheltuielile de calatorie.

Cine este eligibil:

  • Programul se adreseaza, in special, tinerilor absolventi, fara a-i exclude pe cei care – in cadrul procesului de invatare pe tot parcursul vietii  – au obtinut de curand o diploma universitara si sunt la inceputul unei noi cariere profesionale.
  • Este necesara cunoasterea aprofundata a uneia sau mai multor limbi oficiale ale Uniunii Europene.
  • Candidatii admisi trebuie sa aiba o pregatire legata de activitatile EMEA, de exemplu, farmacie, medicina, stiintele vietii, chimie sau tehnologii informationale. Avocatii proaspat calificati interesati de reglementarile in domeniul farmaceutic, precum si candidatii recent calificati in resurse umane / buget / contabilitate sunt, de asemenea, bineveniti.
  • Stagiarii sunt selectati din randul cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene, tarile din Spatiul Economic European – Islanda, Liechtenstein si Norvegia si tarile candidate care beneficiaza de o strategie de pre-aderare. Cetatenii croati sunt eligibili sa candideze incepand cu 1 ianuarie 2013.Cum se aplica: Candidatii trebuie sa descarce formularul de candidatura si sa foloseasca functia „submit by email”. Formularele pot fi trimise, de asemenea, prin fax sau prin posta. In cazul in care candidatii nu sunt admisi la prima incercare, ei pot re-aplica trimitand un alt formular de candidatura.Data limita: 15 iunie 2013 (stagiile incep in octombrie)Pentru mai multe detalii, cititi cu atentie regulamentul:

http://www.emea.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/about_us/general/general_content_000321.jsp&mid=WC0b01ac0580029405
http://www.emea.europa.eu/htms/general/admin/recruit/trainees.htm
Email: traineeship@emea.europa.eu
http://www.emea.europa.eu/htms/aboutus/emeainfopoint.htm

27 iunie 2013 – Actiunea 4.5 – Sprijin pentru activitatile de informare destinate tinerilor si persoanelor care lucreaza in domeniul tineretului si in organizatii de tineret

Obiectivele programului

Scopul prezentei cereri de propuneri este sprijinirea proiectelor care promoveaza actiunile de informare si comunicare cu dimensiune europeana care se adreseaza tinerilor si liderilor organizatiilor de tineret, in contextul Anului european al cetatenilor si in perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European din 2014.

Proiectele vor avea ca obiectiv pe termen lung incurajarea participarii tinerilor la viata publica si facilitarea valorificarii potentialului acestora ca cetateni europeni activi si responsabili.

Se va acorda prioritate acelor proiecte care reflecta cel mai bine urmatoarele prioritati:

Prioritati permanente ale Programului “Tineretul in actiune”:

-cetatenia europeana;

-participarea tinerilor;

-diversitatea culturala;

-incluziunea tinerilor cu mai putine oportunitati.

Printre prioritatile anuale ale Programului “Tineretul in actiune”:

-cresterea gradului de constientizare cu privire la cetatenia UE si drepturile care o insotesc, in contextul Anului european al cetatenilor;

-cresterea gradului de constientizare cu privire la participarea la alegerile pentru Parlamentul European din 2014, permitandu-le astfel tinerilor sa actioneze ca cetateni activi si informati.

De asemenea, se va acorda prioritate proiectelor bine structurate, incadrate intr-o perspectiva pe termen lung si care au in vedere obtinerea unui efect de multiplicare si a unui impact durabil.

Beneficiarii finali ai acestor proiecte sunt tinerii cetateni europeni si persoanele care lucreaza in domeniul tineretului si in organizatii si structuri de tineret.

Candidati eligibili

Propunerile trebuie sa fie prezentate de organizatii nonprofit. Aceste organizatii pot fi:

– organizatii neguvernamentale (ONG-uri);

– organisme publice la nivel regional sau local;

– consilii nationale pentru tineret.

Candidatii trebuie – la termenul-limita specificat pentru depunerea propunerilor lor – sa fie inregistrati legal de cel putin doi (2) ani in statul membru al Uniunii Europene (sau in Croatia) unde urmeaza sa aiba loc proiectul.

Organizatiile de tineret afiliate miscarilor politice nu sunt eligibile pentru aceasta cerere de propuneri.

Va rugam sa retineti ca un candidat poate sa depuna cel mult o propunere de proiect in cadrul prezentei cereri de propuneri.

Proiectele pot implica organizatii partenere cu conditia ca aceste organizatii sa isi aiba sediul social intr-un stat membru al Uniunii Europene (sau in Croatia).

Activitati eligibile

Proiectul trebuie sa contina activitati fara scop lucrativ care sa se refere la domeniul tineretului si educatiei non-formale.

Proiectele trebuie sa inceapa intre 1 noiembrie 2013 si 31 decembrie 2013. Acestea vor avea o durata minima de 9 luni si o durata maxima de 15 luni.

Bugetul total alocat cofinantarii proiectelor in baza prezentei cereri de propuneri este estimat la 2.040.000 EUR.

Cererea de propuneri va sprijini cel mult un proiect pentru fiecare stat membru (si unul pentru Croatia, in perspectiva aderarii acestei tari la Uniunea Europeana). Suma maxima a subventiei acordate unui anumit proiect va lua in considerare populatia tarii in cauza.

Vor fi stabilite trei plafoane diferite, dupa cum urmeaza:

– 120.000 EUR pentru Franta, Germania, Italia, Polonia, Romania, Spania si Regatul Unit;

– 60.000 EUR pentru Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Irlanda, Letonia, Lituania, Țarile de Jos, Portugalia, Republica Slovaca, Slovenia si Suedia;

– 30.000 EUR pentru Luxemburg si Malta.

Termenul de depunere a propunerilor: 27 iunie 2013 la adresa:

Agentia Executiva pentru Educatie, Audiovizual si Cultura

Programul “Tineretul in actiune” – EACEA/11/13

BOUR 4/29

Avenue du Bourget/Bourgetlaan 1

1140 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË

–  prin posta (data expedierii fiind dovedita de stampila postei);

–  printr-o firma de curierat rapid, data primirii de catre aceasta fiind considerata dovada expedierii (o copie a chitantei originale de expediere trebuie sa fie anexata la formularul de cerere).

Mai multe informatii: http://eacea.ec.europa.eu/youth/funding/2013/documents/action_4_5/2013-4-5-eacea-applicants-guidelines-en.pdf

http://eacea.ec.europa.eu/youth/index_en.htm

30 iunie 2013 – Fondul Roberto Cimetta

Fondul Roberto Cimetta este o asociatie internationala care promoveaza schimburile artistice si mobilitatea profesionistilor din domeniul artelor spectacolului si artelor vizuale in zona mediteraneana.

Fondul sprijina si incurajeaza calatoriile care permit profesionistilor din domeniul culturii sa identifice oportunitati si parteneri astfel incat sa dezvolte proiecte personale sau colective. Astfel sunt facilitate schimburile de experienta, cooperarea artistica si culturala si crearea de retele.

Granturile de calatorie individuale acopera costurile de calatorie si viza pentru participarea la intalniri ale retelelor culturale, rezidente artistice, ateliere de lucru, festivaluri, simpozioane.

Fondul Roberto Cimetta se acorda personal si nu unor organizatii. Profesionistii europeni pot candida numai daca proiectul lor are o dimensiune mediteraneana pronuntata.

Se va acorda prioritate
1. Artistilor si operatorilor care provin sau se duc in urmatoarele orase/tari:

  • Algeria (Algiers)
  • Armenia (Gumri)
  • Israel (Haifa)
  • Italia (Provincia Genova)
  • Maroc (Marrakech)
  • Palestina (Betleem)
  • Tunisia (Tunis)2. Pentru a pregati Marseille-Provence, Capitala Europeana a Culturii 2013, Fondul Roberto Cimetta si Marseille-Provence  2013 au lansat un fond de mobilitate comun (Fondul de mobilitate FRC Marseille-Provence 2013). Fondul sprijina mobilitatea artistica din Marseille-Provence catre regiunea euro-mediteraneana si din regiunea euro-mediteraneana catre Marseille-Provence.Zona euro-mediteraneana e formata din:
  • statele europene, inclusiv din Spatiul Economic European
  • statele din zona de est si sud a Mediteranei: Maroc, Algeria, Tunisia, Libia, Egipt, Mauritania, Iordania, Israel, Palestina, Liban, Siria, Turcia
  • statele balcanice: Albania, Bosnia Hertegovina, Macedonia, Muntenegru, Kosovo, Serbia, Croatia
  • statele din Golful Arab: UAE, Arabia Saudita, Kuweit, Yemen, Bahrain, Oman.

Candidati eligibili

– artisti sau operatori culturali dispusi sa calatoreasca din sau spre Marseille-Provence, Franta, pentru a pregati proiecte artistice in colaborare, a lua parte intr-un program de rezidenta, a participa la un workshop sau la o intalnire intre profesionisti, un seminar sau o conferinta.

Vor avea prioritate candidaturile axate pe muzica, performing arts, cinematografie, arta contemporana, design si arhitectura, preferabil ca parte a unui proiect de rezidenta. 
Data limita:   30 iunie 2013 (toate fondurile)

Mai multe informații:
http://www.cimettafund.org/index/index/lang/en
http://www.cimettafund.org
http://www.eurocult.org