Date limita depunere proiecte – Iunie 2011



9 iun 2011 – Programe de stagii UE-Japonia

Comisia Europeana incurajeaza intreprinderile europene sa patrunda pe piata japoneza. Avand acest obiectiv, CE a lansat diferite activitati promotionale pentru a mari numarul exporturilor europene in Japonia si de a maximiza oportunitatile de afaceri de acolo.

Centrul UE-Japonia pentru cooperare industriala, care a fost fondat la Tokio in 1987 si la Bruxelles in 1996, organizeaza:

Programe de stagii pentru managerii UE (4 sau 11 saptamani):

Japan Industry Insight HRTP (16 mai – 10 iunie 2011 sau 17 iunie 2011) – ofera ocazia unei explorari in detaliu a sectorului industrial japonez si a practicilor in afaceri. Se adreseaza managerilor care joaca un rol important in definirea si implementarea politicilor companiilor lor, in relatie cu Japonia, care urmeaza sa fie transferati in Japonia sau care vor sa fie informati despre practicile de management din aceasta tara.

Obiective tematice pentru managerii UE in Japonia (2 saptamani)

Provocare pentru productia de talie mondiala – pentru managerii UE si pentru cei care ocupa pozitii de senior executives in UE – scopul este sprijinirea companiilor UE de a intelege mai bine cum companiile japoneze reduc costurile de productie, inovand in permanenta prin intermediul metodelor de productie „KAIZEN” (imbunatatire permanenta), „JIT” (Just in Time – Chiar la Timp), „TQC” (Total Quality Control – Control Total al Calitatii) si „TQM” (Total Quality Management – Management Total al Calitatii).

Data limita: 9 iunie 2011 (sesiunea de toamna: 17.10.2011 – 21.10.2011) (manageri UE / senior executives in UE)

Inovatie „Made in Japan” (urmeaza sa fie anuntat) – scopul este de a intelege cum companiile inovatoare japoneze au succes in transformarea cercetarii aplicate in solutii inovatoare care implinesc nevoie societatii bazate pe IT.

Cunoasteti Asia si Japonia (ICT) – urmareste sa analizeze scenariile pentru revenire economica in Asia si sa descopere noile oportunitati generate de criza din zona (urmeaza sa fie confirmata);

Investitii straine directe in Japonia – Curs de scurta durata pe tema „Investiti in Japonia” pentru cei care au pozitii de senior executives in firme UE care au drept obiectiv strategic sa devina prezente pe piata din Japonia

Participantii vizati sunt:

  • manageri din companiile industriale;
  • care au experienta profesionala in industrie intre 5-10 ani;
  • care au bune cunostinte de limba engleza;
  • sunt cetateni ai statelor membre UE.

Acestia trebuie sa fie recomandati de catre angajatorii lor si sa poata garanta prezenta la intregul program.

Centrul UE-Japonia acopera toate costurile direct legate de program (i.e.conferinte, seminarii si costuri de transport pentru vizitele de grup efectuate pe teren). Compania de la care vine participantul trebuie sa acopere costurile de transport catre si din Japonia, cat si cheltuielile de subzistenta in Japonia (inclusiv cazarea).

Mai multe informatii si formulare de candidatura pot fi gasite aici:

http://www.eujapan.com

Documente

EU-Japan Training programmes

http://www.eu-japan.eu/global/business-training.html

Contact

EU-Japan Centre for Industrial Cooperation

52, Rue Marie de Bourgogne,

1000 Brussels

Tel: + 32 2 282 00 40

Fax: + 32 2 282 00 45

Email: m.rosada@eu-japan.eu

http://www.eu-japan.eu

14 iun 2011 – Programul Euro-Med Tineret

Programul Euro-Med Tineret este un program regional, ce promoveaza mobilitatea tinerilor si intelegerea intre popoare; se concentreaza pe mobilitate, educatie nonformala si invatare interculturala.

Obiectivul general al celei de-a IV-a faze a Programului este: sa sprijine si sa consolideze participarea si contributia tineretului si a organizatiilor de tineret din regiunea euro-mediteraneana la dezvoltarea societatii civile si a democratiei.

Obiectivele specifice sunt:

  • sa stimuleze si sa incurajeze intelegerea reciproca dintre tinerii din regiunea euro-mediteraneana si sa combata stereotipurile si prejudecatile;
  • sa promoveze cetatenia activa in randul tinerilor si sa dezvolte spiritul de solidaritatearitate;
  • sa contribuie la dezvoltarea politicilor de tineret in diferitele tari partenere.

Programul Euro-Med Tineret IV finanteaza proiecte care promoveaza una sau mai multe dintre urmatoarele prioritati tematice:

1. Schimburi de tineret Euro-Med

Un schimb Euro-Med de tineret reuneste grupuri de tineri (cu varste intre 15 si 25 de ani) din cel putin patru tari diferite, oferindu-le ocazia de a discuta pe diverse teme si de a invata despre tara, cultura si limba celuilalt. Tinerii pot astfel invata unii de la altii si pot descoperi si explora similaritatile si diferentele dintre culturile lor. Mai mult, efectul unui schimb de tineret asupra populatiei locale poate da nastere unei constientizari mai mari, cu impact nu numai asupra tinerilor si activitatilor asociatiilor, ci si la nivel de comunitati.

2. Serviciul de voluntariat Euro-Med

Serviciul Euro-Med de voluntariat consta intr-o activitate transnationala de voluntariat, non-profit, neplatita si cu norma intreaga intreprinsa in beneficiul comunitatii. El aspira la dezvoltarea solidaritatii si promovarii tolerantei in randul tinerilor si cetateniei active. Tinerii intre 18 si 25 de ani, rezidenti intr-una dintre cele 37 de tari participante, pot participa la un stagiu de voluntariat. Serviciul Euro-Med de voluntariat poate sa abordeze o gama variata de domenii: cultural, tineret, sport, social, sanatate, patrimoniu cultural, educatie, arta, protectie civila, mediu, dezvoltare, cooperare etc.

3. Formare si retele Euro-Med

Aceste maruri de suport includ proiecte care sprijina formarea celor activi in lucrul cu tinerii si organizatiile de tineret din regiunea euro-mediteraneana (lideri de tineret, formatori, tineri).

In particular, schimburi de experienta, expertiza si buna practica, precum si activitati care conduc la proiecte durabile de calitate, parteneriate si retele.

Tipul de activitati care intra in aceasta categorie sunt: vizite de studiu, activitati de constituire de parteneriate, seminarii si cursuri de formare.

Candidatii eligibili sunt:

  • organizatiile sau organismele non-profit implicate in domeniul tineretului si educatiei nonformale (asociatii de tineret, organizatii civile, universitati, asociatii studentesti, autoritati publice locale care desfasoara activitati de tineret, …)

Comisia Europeana finanteaza minimum 50 % si maximum 80 % din totalul costurilor eligibile estimate ale actiunii.

Tari participante:

– cele 27 de state membre ale UE

– cele 8 tari mediteraneene partenere: Algeria, Egipt, Israel, Iordania, Liban, Maroc, Palestina, Tunisia.

Proiectele finantate trebuie sa fie coordonate de un candidat din tarile membre ale Instrumentului European de Vecinatate si Parteneriat (ENPI) – tarile/teritoriile din Sud si vor include cel putin un partener din cele 27 de state membre.

Date limita:

14 iunie si 1 noiembrie 2011

1 februarie; 31 mai si 1 noiembrie 2012 si

1 ianuarie 2013

Apelurile, ghidurile, formularele de candidatura si buget se gasesc aici:

EuropeAid – Euro-Med Youth Programme IV ENPI

Documente

Euro-Med Youth Programme IV

http://www.euromedyouth.net/

Euro-Med Youth Programme IV ENPI South Region : Guidelines for grant applicants

http://www.enpi-info.eu/mainmed.php?id=307&id_type=10

Contact

Palestine EuroMed Youth Unit

4th floor, Al-Irsal Bldg

Al-Irsal Street, Ramallah

Tel: + 02 2962722

Fax: + 02 2962722

Email: EMYU.Palestine@euromedyouth.net

http://www.euromedyouth.net/Palestine,86

15 iun 2011 – Stagii de practica laAgentia Europeana pentru Evaluarea Produselor Medicale

Agentia Europeana pentru Evaluarea Produselor Medicale organizeaza stagii de practica de doua ori pe an pentru tineri absolventi universitari.

Programul urmareste sa ofere stagiarilor o mai buna cunoastere a Agentiei si rolului sau in activitatile Uniunii Europene. Acesta ofera, de asemenea, stagiarilor posibilitatea de a dobandi cunostinte practice intr-unul din departamentele EMEA si experienta profesionala in cursul activitatii intreprinse.

Perioadele de stagiu au o durata cuprinsa intre 6 si 9 luni, cu incepere din octombrie.

Bursa: Agentia asigura o bursa de 1350 GBP net pe luna si cheltuielile de calatorie.

Cine este eligibil:

Programul se adreseaza, in special, tinerilor absolventi, fara a-i exclude pe cei care – in cadrul procesului de invatare pe tot parcursul vietii – au obtinut de curand o diploma universitara si sunt la inceputul unei noi cariere profesionale.

Este necesara cunoasterea aprofundata a uneia sau mai multor limbi oficiale ale Uniunii Europene.

Candidatii admisi trebuie sa aiba o pregatire legata de activitatile EMEA, de exemplu, farmacie, medicina, stiintele vietii, chimie sau tehnologii informationale. Avocatii proaspat calificati interesati de reglementarile in domeniul farmaceutic, precum si candidatii recent calificati in resurse umane / buget / contabilitate sunt, de asemenea, bineveniti.

Stagiarii sunt selectati din randul cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene, tarile din Spatiul Economic European – Islanda, Liechtenstein si Norvegia si tarile candidate care beneficiaza de o strategie de pre-aderare. Se accepta doar un numar foarte limitat de cetateni din statele nemembre UE.

Cum se aplica: Candidatii trebuie sa descarce formularul de candidatura si sa foloseasca functia „submit by email”. Formularele pot fi trimise, de asemenea, prin fax sau prin posta. In cazul in care candidatii nu sunt admisi la prima incercare, ei pot re-aplica trimitand un alt formular de candidatura.

Data limita:

15 iunie (pentru stagiile care incep in octombrie)

Detalii aici:

http://www.emea.europa.eu/pdfs/general/admin/recruit/trainees/0604091240en.pdf

Documente

Traineeships at the European Medicines Agency

http://www.emea.europa.eu/htms/general/admin/recruit/trainees.htm

Contact

EMEA European Medicines Agency

7 Westferry Circus

Canary Wharf

London

UK – E14 4HB

Tel: (44-20) 74 18 84 87

Fax: (44-20) 74 18 86 60

Email: traineeship@emea.europa.eu

http://www.emea.europa.eu/htms/aboutus/emeainfopoint.htm

15 iun 2011 – Media (2007-2013) – Formare

Acesta este un program de formare pentru profesionistii din industria audiovizuala europeana. Scopul este de a ajuta oamenii din acest domeniu sa se adapteze la dimensiunea europeana si internationala a pietei audiovizualului, promovand formarea profesionala continua si folosirea noilor tehnologii.

Obiectivele operationale ale programului MEDIA – Formare sunt:

1. Perfectionarea abilitatilor profesionistilor din domeniul audio-vizual european, astfel incat calitatea materialelor din audiovizual sa creasca. Programul va sprijini actiunile din urmatoarele domenii:

Formarea in noile tehnologii din audiovizual – urmareste dezvoltarea abilitatilor celor din domeniu de a folosi tehnologiile digitale, in special in aria lor de activitate.

Implementarea noilor tehnologii in activitatile din audiovisual:

– productie (de exemplu, productie digitala, animatie 3D, HDTV)

– post-productie (de exemplu, efecte speciale)

– distributie: noi canale pentru distribuirea filmelor catre TV si cinema

– marketing: folosirea noilor mijloace media pentru a promova materialele din audiovizual (de exemplu, Internet, telefoane mobile)

– noi piete (Internet, telefoane mobile, cinema 3D)

– restaurarea si conservarea tehnologiilor.

Noi media (interactive)

– concepte pentru noile media (tehnici narative interactive)

– pre-productie pentru noile media (concepere, tehnologie, inclusiv design de interfata si design interactiv)

– productie (tehnologie, managementul echipei)

– management (financiar, chestiuni juridice, buget)

– distributie (modele de afaceri, sisteme de facturare, localizare / internationalizare)

– noi tehnologii – noi piete – noi publicuri (de exemplu, DVD, Internet�)

Formare in management economic, financiar si comercial: pentru dezvoltarea abilitatilor profesionistilor din domeniu de a aborda si integra dimensiunea europeana in lucrarile lor, largindu-si expertiza in urmatoarele domenii:

– abilitati in afaceri (cum ar fi management, contabilitate, marketing, prezentari)

– productie

– distributie / expunere

– aspecte legale si financiare legate de co-productie

– intelegerea pietelor internationale

– networking si intrarea pe pietele internationale.

Formare in dezvoltarea proiectelor de scenarii: pentru a le permite scenaristilor cu experienta sa isi imbunatateasca abilitatile de a dezvolta tehnici bazate pe metode traditionale si interactive de scris, cu precadere in domenii ca:

– tehnici de scriere a textelor dramatice

– identificarea publiului tinta

– standarde internationale de scriere a scenariilor si de prezentare

– colaborare creativa intre scriitori, editori, producatori, regizori

2. Imbunatatirea dimensiunii europene in activitatile de formare pe audiovizual: urmareste incurajarea schimburilor si cooperarii, in vederea crearii de retele intre institutiile de formare deja existente si partenerii din acest sector si activitatile de formare pentru formatori.

Prioritate pentru acest apel (EACEA/02/11): Schimburile si cooperarea intre institutii de invatamant superior, organizatii de formare si parteneri din acest sector. Acest lucru ar trebui sa contribuie la crearea de retele si la mobilitatea studentilor si formatorilor in Europa si la facilitarea integrarii studentilor in acest domeniu. Cooperarea va avea forma unor consortii. Fiecare consortiu va veni cu un plan de lucru care se va axa pe nevoile din audiovizual din Europa.

Fondurile comunitare nu pot depasi 50% sau 60% din costurile totale eligibile.

Grupurile tinta eligibile:

– studentii de la scolile de film sau de la orice institutie de invatamant superior unde sunt predate abilitatile / competentele necesare in domeniul audiovizual

– formatorii de la scolile de film sau de la institutiile de invatamant superior unde sunt predate abilitatile / competentele necesare in domeniul audiovizual

Cum se candideaza:

– programul este deschis scolilor de film si TV, universitatilor, institutiilor de formare profesionala, companiilor private din aceasta industrie si organizatiilor / asociatiilor specializate in domeniul audiovizual. Nu sunt acceptate candidaturi de la persoane fizice individuale.

– consortiile eligibile: candidatii trebuie sa fie constituiti in consortii, formate din cel putin 3 organizatii, incluzand cel putin 2 institutii de invatamant superior, provenind din cel putin 3 state participante la programul MEDIA.

– contactati biroul sau antena MEDIA din tara dvs. pentru ajutor:

http://ec.europa.eu/information_society/media/overview/who/desks/index_en.htm

Tari eligibile:

– cele 27 de state membre UE

– statele SEE si AELS: Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia

– Croatia

Data limita:

29 aprilie 2011 (formare initiala)

15 iunie 2011 (formare continua)

Documente

MEDIA – Training: Guide to training for professionals in the audiovisual industry in Europe: Where to be trained in Europe.

http://ec.europa.eu/culture/media/programme/training/forms/cont/docs/permanent_guidelines_2011-2012.pdf

MEDIA – Training – Calls, forms and guidelines

http://ec.europa.eu/culture/media/programme/training/forms/index_en.htm

Contact

Media Desk Romania

Str. Barbu Delavrancea nr. 57, etaj 1, Sector 1

RO-011353 Bucuresti

Tel: +40 21316 60 60

Fax: +40 21 316 60 61

Email: info@media-desk.ro

http://www.media-desk.ro/

EACEA Unit MEDIA Programme – P8

Education, Audiovisual and Culture Executive Agency

Avenue du Bourget 1

BU33 02/10

B -1140 Brussels

Tel: +32 (0)2 298 62 48

Email: pauline.david@ec.europa.eu

http://ec.europa.eu/information_society/media/overview/who/desks/index_en.htm