Date limită depunere proiecte – Ianuarie 2015



15 ianuarie 2015 – Cerere de proiecte a programului COSME

Deoarece întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) joacă un rol esențial în atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020, fiind considerate motoare esențiale ale creșterii economice și creării de locuri de muncă, UE dorește să finanțeze activități care duc la o mai mare competitivitate, (care este afectată de operarea limitată a oportunităților internaționale și a perspectivelor de inovare în cadrul pieței unice și nu numai).

Agenția Executivă pentru IMM-uri (EASME) a Comisiei Europene a lansat cererea generală de proiecte Facilitarea fluxurilor de turism european pentru tineri și seniori în afara sezonului de vârf – 2015” a programului COSME (2014-2020).

Obiective specifice:

– sprijinirea extinderii sezonului turistic, ajutând la îmbunătățirea competitivității, ocupării forței de muncă și creșterii IMM-urilor,

–  încurajarea cooperării transnaționale între un număr cât mai mare de actori ai lanțului valoric de turism,

–  facilitarea parteneriatelor public-privat europene,

–  sensibilizarea persoanelor în vârstă și a tinerilor față de cetățenia europeană prin cresterea mobilității intra-UE.

Aceasta cerere de propuneri are două componente:

–  componenta A pentru seniori (persoane peste 55 de ani): până la euro 220.000/proiect;

–  componenta B pentru tineri (cei cu 15-29 ani): până la 250.000 euro/proiect.

Data limită: 15 ianuarie 2015.

Mai multe informații: http://www.finantare.ro/

22 ianuarie 2015 – ERASMUS+

Prezenta cerere de propuneri se bazează pe Regulamentul (UE) nr. 1288/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 decembrie 2013 de instituire a acțiunii “Erasmus+“: Programul Uniunii pentru educație, formare, tineret și sport, precum și pe programul de lucru anual Erasmus+ 2014 – Dimensiunea internațională a învățământului superior (Rubrica 4) și pe programul de lucru anual Erasmus+ 2015.

Eligibilitate

Orice organism public sau privat activ în domeniul educatiei, formării, tineretului și sportului poate solicita finantare în cadrul programului Erasmus+.

In plus, grupurile de tineri active în domeniul tineretului, dar nu neaparat în contextul unei organizații de tineret, pot solicita finanțare pentru mobilitatea în scopul învățării pentru tineri și lucrătorii tineri, precum și pentru parteneriate strategice în domeniul tineretului.

Termenele limită:

Mobilitatea persoanelor in domeniul tineretului – 4 februarie 2015;

Mobilitatea persoanelor in domeniul educatiei si formarii – 4 martie 2015;

Parteneriate strategice in domeniul tineretului – 4 februarie 2015;

Parteneriate strategice in domeniul educatiei, formarii si tineretului –30 aprilie 2015;

Catedre, module, centre de excelenta, sprijin acordat instituțiilor și asociațiilor, rețele, proiecte – 26 februarie 2015;

Parteneriate de colaborare în domeniul sportului referitoare numai la Săptămâna europeană a sportului 2015 – 22 ianuarie 2015.

Mai multe informații:

http://www.finantare.ro/programul-erasmus-cerere-de-propuneri-2015.html

28 ianuarie 2015 – “Lumea prin Culoare si Sunet”

Fundatia Orange lanseaza fondul de finantare “Lumea prin culoare si sunet” – 350.000 euro pentru proiecte care au ca beneficiari persoane cu dizabilitati senzoriale.

Fondul isi propune sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu deficiente de vedere si/sau de auz si la integrarea sociala a acestora, prin facilitarea accesului la educatie, la sanatate si la cultura.

Beneficiarii finali ai fondului sunt persoane cu deficiente senzoriale – de vaz si/sau auz sau alte deficiente cauzate de acestea.

Vor avea prioritate la selectie proiectele:
• Care au un caracter inovativ sau in care tehnologia joaca un rol semnificativ
• Care se desfasoara pe o arie geografica cat mai mare (proiectul sa fie implementat in cel putin 3 localitati) sau proiecte cu un numar de beneficiari semnificativ
• In care sa poata fi implicati voluntari
• Al caror impact si rezultate sunt clare si pot fi cuantificate.

Valoarea totala a Fondului “Lumea prin Culoare si Sunet” pentru runda de finantare din anul 2015 este de 350.000 EUR.

Valoarea sprijinului financiar acordat de Fundatia Orange Romania unui proiect poate varia intre 20.000 si 50.000 EUR. In functie de calitatea propunerilor primite, consiliul de selectie isi rezerva dreptul de a scadea sau creste valoarea sprijinului acordat.

Perioada de implementare a proiectelor: maximum 12 luni.

Contributia organizatiei solicitante la realizarea proiectului va fi de minim 15%din bugetul total al proiectului si poate consta, integral, in contributie in natura (de exemplu: munca voluntarilor, utilitati, echipamentele puse la dispozitie pentru realizarea proiectelor etc.).

 Eligibilitatea aplicantului:

• Proiectul propus este realizat de catre o organizatie neguvernamentala (asociatie, fundatie sau federatie), institutie educationala, medicala sau culturala inregistrata in mod oficial in Romania.
• Organizatia este acreditata pentru acordarea serviciilor propuse in proiect (acolo unde acreditarea este necesara)
• Organizatia a depus bilantul financiar pentru ultimul an fiscal
• Organizatia are un raport anual sau un alt mecanism de raportare transparenta a activitatii organizatiei (site web, material anual de prezentare, raport de audit etc.)

Fiecare proiect depus va primi o notificare de primire pe adresa de e-mail mentionata in Formularul de aplicatie. Formularul se completeaza in limba engleza.

Anuntul public referitor la proiectele castigatoare se va face pana la sfarsitul lunii aprilie 2015.

De asemenea, vor fi informate in scris organizatiile ale caror proiecte au fost selectionate, mentionand, dupa caz, solicitari pentru documente suplimentare sau modificari, in vederea semnarii acordului de finantare.

Data limită

Proiectele organizatiilor, care trebuie sa se incadreze intr-unul dintre cele trei domenii – sanatate, educatie, cultura – pot fi inscrise online, pana pe 28 ianuarie 2015.

Ghidul programului:

http://www.finantare.fundatiaorange.ro/documente/Regulament2014.pdf

Formular de aplicație:

http://www.finantare.fundatiaorange.ro/index.php/login-gw

Mai multe informații:

http://www.finantare.ro/fondul-de-finantare-lumea-prin-culoare-si-sunet.html