Date limita depunere proiecte – Decembrie 2012



DanceWEB – Program european de burse pentru dans contemporan

Programul de burse danceWEB ofera unui numar de aproape 65 de tineri dansatori si coregrafi profesionisti in principal din Europa, dar si din tarile non-europene, posibilitatea de a participa intr-un program multinational de formare intensiva Programul se deruleaza sub forma unei rezidente de 5 saptamani, in fiecare an in Viena, din iulie si pana in august, in cadrul Festivalului international de dans ImPulsTanz.

Programul se axeaza pe schimbul de idei si cunostinte, nelimitat de granitele nationale, pe formare continua, pe intalniri cu artisti recunoscuti international in Viena la ImPulsTanz, in vederea orientarii carierei participantilor.

O bursa include urmatoarele servicii:

  coaching individual asigurat de mentori artistici

  participare la proiectele de cercetare PRO SERIES

  participare la proiectele de cercetare COACHING PROJECT

  participare la atelierele tehnice ImPulsTanz

  intrare libera la toate spectacolele din cadrul ImPulsTanz

  acces liber la aprox. 300 de filme video in domeniul dansului in videoteca IMZ (Internationales Musikzentrum, Wien)

  schimb de idei si contacte cu formatori si coregrafi internationali

  proiecte speciale oferite exclusiv bursierilor danceWEB

  conexiuni si prezentarea unei baze de date internationale danceWEB

  cazare gratuita in Viena pe perioada bursei

Fiecare bursa acordata in cadrul „Jardin d’Europe” este cofinantata de Uniunea Europeana (programul Cultura 2007-2013), de organisme finantatoare din Austria si de finantatori locali din tara de rezidenta a candidatului (dar nu persoane private ca sponsori). Aceasta ultima parte nu este asigurata inca in toate tarile. Din acest motiv, candidatii sunt incurajati (in cooperare cu Biroul Jardin d’Europe) sa caute posibile institutii finantatoare in tara lor de origine. O sugestie ar fi sa ia legatura cu fostii bursieri danceWEB din tara respectiva pentru a afla de unde au obtinut fonduri:
http://www.dancewebeurope.net/m_link.php?id=47&method=frame

Participanti:

  Dansatori si coregrafi cu ambitii profesionale incontestabile din tarile europene, est-europene si non-europene,

  de preferat cu varsta intre 22 si 30 de ani si

  cu cunostinte bune de limba engleza.
Calitatea pregatirii in dans reprezinta principalul criteriu de participare la danceWEB.

Data limita pentru inscriere: 15 decembrie 2012

Documente
DanceWEB Scholarship – Application forms
http://www.jardindeurope.eu/index.php?id=71

Contact
DanceWEB Europe
Museumstrai��e 5/21
AU-1070 Wien
Tel: +43 1 523 55 58 -40
Email: office@danceweb.eu
http://www.dancewebeurope.net

Tabara internationala de tineret Millennium 2013

Tabara internationala de tineret Millennium este un program gratuit adresat tinerilor din lumea intreaga interesati de matematica, stiintele naturii, tehnologia informatiilor si alte stiinte.
Tabara se concentreaza pe aceste teme: stiinta si tehnologia de mediu; schimbari climatice; resurse naturale si energie regenerabila; apa; tehnologia informatiilor si comunicarii si digitalizare; matematica aplicata. Programul include prelegeri, ateliere de lucru, vizite in companii si universitati si activitati sociale si recreative
Toate cheltuielile (calatorie, cazare, masa, activitatile educationale) sunt acoperite de organizatori.
Tabara va avea loc in vara 2013 in Helsinki, Finlanda.

Cine poate participa:
Toti tinerii nascuti intre 1994 si 1997, interesati de matematica, stinntele naturii, tehnologia informatiilor si alte stiinte.
Candidatii trebuie sa cunoasca foarte bine limba engleza, limba de lucru a taberei.

Candidatii selectati vor fi anuntati pe 15 martie 2013.

Data limita: 17 decembrie 2012

Documente
International Millennium Youth Camp 2013
http://www.technologyacademy.fi/millennium-youth-camp.html

Contact
Technology Academy of Finland (TAF)
Pohjoises planadi 33A
Helsinki, Finland
00100
Tel: +359 9 6980 410
Email: info@technologyacademy.fi
http://www.technologyacademy.fi/index_en.html

EuropAid: Dezvoltare sociala si umana – Sprijn pentru cultura ca vector de democratie si crestere economica

Directia Generala de Dezvoltare si Cooperare din cadrul Comisiei Europene a lansat cererea de proiecte 2012 a programului EuropAid – Dezvoltarea sociala si umana.

Obiective:

Lot 1 – incurajarea expresiei culturale care vizeaza promovarea diversitatii, a dialogului intercultural si drepturilor culturale in contextul reconcilierii, rezolvarii conflictelor si al democratiei.

Lot 2 – intarirea capacitatilor actorilor culturali pentru dezvoltarea unui sector cultural dinamic care sa contribuie la cresterea economica si la dezvoltarea durabila.

Pot depune proiecte: autoritati locale si regionale, asociatii, organizatii internationale, camere, agentii, federatii, sindicate, ong-uri de dezvoltare, administratii centrale, etc.

Parteneriatele trebuie sa cuprinda cel putin un partener dintr-o tara terta, aflata in dezvoltare, iar tematica generala este cultura si respectul diversitatii si al dialogului intercultural.

Actiuni finantate:

–           sensibilizarea actorilor sectorului cultural, media si ai societatii civile privind necesitatea promovarii drepturilor omului, dialogului intercultural si a atitudiniilor/practicilor antidiscriminatorii, in contextul reconcilierii, al rezolvarii conflictelor si al democratiei;

–          stimularea cooperarii intre actorii sectorului cultural, media, profesionistilor din educatie si organizatiile ale societatii civile active in promovarea democratiei, drepturilor omului, in vederea dezvoltarii si a difuzarii continuturilor culturale diverse si adaptate contextelor nationale si regionale;

–          sprijinirea participarii societatii civile la procesul de guvernanta culturala la nivel local, regional, national si interregional si promovarea politicilor culturale inclusive in respectul diversitatii culturale;

–          intarirea aptitudinilor si competentelor actorilor sectorului cultural participanti la crearea, producerea, distribuirea, comercializarea si administrarea de bunuri si servicii culturale;

–          ajutor pentru sectorul cultural pentru imbunatatirea distribuirii si a comercializarii de bunuri si servicii culturale, care sa raspunda cererii locale si/sau regionale si crearea conditiilor necesare difuzarii acestora si a accesului lor catre piata regionala, nationala si interregionala.

Durata unei actiuni trebuie sa fie cuprinsa intre 24 si 36 de luni.

Bugetul total al cererii este de 22.200.000 euro, iar cofinantare de 80% din costurile eligibile. In conditii speciale se poate acorda o finantare de 100%. Se acorda intre 300.000 si 1.000.000 euro/proiect.

Termenul limita: 18 decembrie 2012.

Intrebarile pot fi adresate prin email: EuropeAid-DCICULTURE2012 @ec.europa.eu. Inregistrarea prealabila in PADOR este obligatorie.

Mai multe informații: https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?do=publi.welcome&nbPubliList=15&orderby=upd&orderbyad=Desc&searchtype=RS&aofr=133529