Povestea unei ierni crestine



In data de 14 decembrie 2010, Centrul Europe Direct Arges din cadrul Bibliotecii Judetene Dinicu Golescu Arges, a organizat un concurs judetean intitulat Povestea unei ierni crestine.

Initiatorii acestui concurs au fost Scoala Nr. 6 Pitesti, Scoala Nr. 9 Pitesti, reprezentata de prof. Mihaela Lina si Scoala Nr. 16 din Pitesti, reprezentata de prof. Mihaela Gruioniu.

Concursul s-a desfasurat in trei etape dupa cum urmeaza:

  • creatii plastice: desene, picturi, colaje;
  • creatii literare: poezii, eseuri;
  • grupuri artistice: dansuri populare, grupuri de colindatori.

Printre criteriile de apreciere ale lucrarilor din prima sectiune enumeram: creativitatea, incadrarea in tema, gradul de acoperire al lucrarii si armonia cromatica. La cea de-a doua sectiune, lucrarile au fost apreciate in functie de frumusetea limbajului folosit si originalitatea acestora.

La evenimentul ce s-a desfasurat pe parcursul a 2 ore, au fost prezenti tineri care au luat parte la concurs, atat din localitatea Pitesti, cat si din alte scoli din Judetul Arges, insotiti de cadrele didactice.

Juriul a acordat 20 de premii si 10 mentiuni pentru fiecare sectiune in parte. Toti elevii participanti la acest concurs judetean au primit diplome, iar Centrul Europe Direct Arges a oferit celor prezenti materiale de informare.