Fondul Științescu – finanțare pentru dezvoltarea de proiecte educaționale creative
Fundația Comunitară Vâlcea lansează ediția cu numărul 4 a Fondului Științescu, program prin care acordă finanțări, în limita bugetului disponibil, pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe a copiilor și tinerilor cu vârste între 3 și 19 ani, prin activități creative, inovative, jocuri și experimente.
Beneficiari eligibili:
- Organizații neguvernamentale (asociații, fundații, asociații studențești, asociații de părinți, asociații ale școlii) și grupuri de inițiativă care vor acționa în județele Vâlcea și Gorj
Ce se finanțează
- Științescu este un program educațional care finanțează proiecte din domeniul STEAM (ştiinţă, tehnologie, inginerie, artă digitală, matematică). Proiectele Științescu pot fi atât de diverse pe măsura capacității creative și a resurselor disponibile din echipa de implementare.
Valoarea maximă a finanțării se împarte în două categorii, după cum urmează:
- Granturi mici cu un buget de maxim 5000 de lei, pentru proiectele care sunt depuse de grupuri de inițiativă.
- Granturi mari cu un buget de minim 5000 de lei, pentru proiectele care sunt depuse de organizații non-guvernamentale.
Alte informații suplimentare:
- Pentru a fi eligibili în această sesiune de finanţare, în perioada 6 – 10.01.2025 este necesară programarea unei întâlniri fizice/online de către potențialii aplicanți pentru feedback individualizat cu echipa Fundaţiei Comunitare Vâlcea.
- Scopul acestei etape de mentorat este să asigure pe de o parte proiecte cât mai relevante pentru acest Fond și să sprijine și să faciliteze buna înțelegere a procesului de redactare a documentației de aplicare.
- Programările se fac prin Calendly sau pe e-mail grants@fundatiacomunitaravalcea.ro sau la telefon 0742094582.
Pentru informații detaliate, puteți accesa pagina apelului aici:
https://valcea.stiintescu.ro/detalii-inscriere/
Schemă de granturi sub formă de bonuri valorice pentru îmbunătățirea eficienței energetice a gospodăriilor
Apelul de proiecte vizează renovarea clădirilor rezidențiale unifamiliale, cu accent pe eficiența energetică și instalarea de sisteme fotovoltaice, în principal pentru gospodăriile sărace din punct de vedere energetic și consumatorii vulnerabili de energie.
Beneficiari eligibili
- Operator economic cu personalitate juridică română care, la depunerea cererii de finanțare, are deja domeniul de activitate eligibil (clasa CAEN) vizat de investiție înscris în obiectul de activitate, indiferent dacă acesta reprezintă activitatea principală sau secundară a întreprinderii.
- solicitantul trebuie să fie autorizat pentru lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, conform CAEN rev. 2, clasa 4120, și pentru lucrări de instalații electrice, conform CAEN rev. 2, clasa 4321
- Parteneriat, în conformitate cu prevederile legale, între doi operatori economici care la depunerea cererii de finanțare au doar un domeniu de activitate eligibil (clasa CAEN) vizat de investiție, înscris în obiectul de activitate.
Aria de implementare este națională.
Valoarea maximă a finanțării alocate per proiect în cadrul apelului de proiecte este de 20.200 euro, echivalent a 100.513 lei.
Comentariile și observațiile au putut fi transmise Direcției Generale pentru Dezvoltare Regională, Inovare și Societate Digitalizată la adresa de e-mail consultare.pnrr@mfe.gov.ro
MIPE a făcut următoarele precizări:
- Disfuncționalitățile tehnice au fost remediate;
- Pentru depunerea cererii de înrolare se recomandă redescărcarea arhivei/arhivelor pentru Investiția 4 și/sau Investiția 7 publicate la adresa web https://mfe.gov.ro/category/anunturi-pnrr/ și reluarea procesului de completare folosind versiunile actualizate ale documentelor;
- Pentru completarea documentului „Cerere de Înrolare”, este necesar să fie instalat Adobe Acrobat Reader;
- Petru evitarea întârzierilor în procesul de validare, este recomandat să completați corespunzător toate câmpurile cererii de înrolare astfel cum acestea sunt definite în arhiva la ghidul specific aplicabil.
Mai multe detalii găsiți aici:
https://mfe.gov.ro/repower-componenta-i4-si-i7-etapa-gospodariilor-vulnerbile/