Date limită depunere proiecte – Martie 2024Mastercard Strive EU – Granturi pentru soluții AI destinate întreprinderilor mici

Strive EU este o inițiativă a Caribou Digital și a Mastercard Center for Inclusive Growth, cu investiții filantropice din partea Mastercard Impact Fund. Programul Strive EU este implementat cu sprijinul European Microfinance Network.

Teme

Strive EU caută proiecte care dezvoltă soluții noi sau modele de afaceri inovatoare care să sprijine întreprinderile mici în:

Deblocarea capitalului de lucru și a creditului prin finanțe încorporate;

Digitalizarea în condiții de siguranță prin consolidarea ciberneticii;

Navigarea în preferințele în schimbare ale consumatorilor și așteptările reglementare în jurul sustenabilității mediului;

Valorizarea inteligenței artificiale (AI) pentru economisirea timpului și generarea de venituri.

Eligibilitatea proiectelor

Proiectele propuse trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

Să se alinieze cu cel puțin una dintre cele patru teme principale: finanțe încorporate, cibernetică, sustenabilitate și inteligența artificială.

Să sprijine întreprinderile cu mai puțin de 10 angajați.

Să valorifice soluții digitale și orientate către date.

Să fie implementate în cel puțin o piață din UE.

Să fie cel puțin în stadiul de Definire a Produsului și să fie pregătite să demonstreze că au atins o fază mai matură până la sfârșitul proiectului.

Nu trebuie să se concentreze pe construirea capacității, cum ar fi formare sau mentorat.

*Cererile sunt acceptate doar în limba engleză.

Solicitanți eligibili:

Start-up-uri, companii deja stabilite, organizații non-profit, întreprinderi sociale și altele care activează în UE. Aplicanții pot fi organizații individuale sau un consorțiu format din mai multe organizații.

Buget

Fondul de Inovație Strive EU acordă 4,5 milioane de euro sub formă de granturi pentru soluții digitale și orientate către date care sprijină întreprinderile mici din întreaga Uniune Europeană. Până la 20 de câștigători vor primi până la 500,000 de euro pentru a valida și dezvolta soluțiile lor pe o perioadă de 12 până la 18 luni.

Termen limită: 11 martie 2024.

Mai multe informații aici: https://strivecommunity.org/innovation-fund-eu