DiscoverEU este gata să trimită noi tineri într-o călătorie europeană!



Ai împlinit sau vei împlini anul acesta 18 ani? Avem vești bune! Poți câștiga un permis de călătorie DiscoverEU, care îți va permite să descoperi Europa alături de alți tineri ca tine. O nouă rundă de înscrieri începe la data de 29 noiembrie!

Prima rundă a concursului DiscoverEU s-a încheiat cu succes. Tinerii participanți ne-au transmis numeroase opinii pozitive și ne-au împărtășit experiențele lor, iar acum suntem pe cale să lansăm a doua rundă de înscrieri.

Prima rundă a DiscoverEU a atras mii de tineri, care formează o adevărată comunitate în întreaga Europă. Participanții s-au mobilizat pe rețelele de socializare, au călătorit împreună, au explorat diferite culturi, au încercat preparatele culinare locale și s-au sprijinit reciproc pentru a face față provocărilor întâlnite pe durata călătoriei.

Întrucât 2018 este Anul european al patrimoniului cultural, tinerii au avut ocazia de a participa la numeroasele evenimente organizate pentru a celebra patrimoniul cultural al Europei.

Cine poate candida și în ce mod?

  • Candidații trebuie să aibă vârsta de 18 ani la 31 decembrie 2018 și să fie dispuși să călătorească între 15 aprilie și 31 octombrie 2019 pe o perioadă de maximum 30 de zile.
  • Cei interesați trebuie să depună cererea prin intermediul Portalului european pentru tineret.
  • Un comitet de evaluare va analiza cererile și va selecta beneficiarii.
  • Solicitanții vor fi informați cu privire la rezultatele selecției la mijlocul lunii ianuarie 2019.

Termen-limit[ de ]nscriere: 11 decembrie 2018.

Pentru mai multe informații, accesează: https://europa.eu/youth/discovereu_ro

Alătură-te grupului #DiscoverEU pe Facebook pentru a afla mai multe despre comunitate și aventurile trăite de participanți: https://www.facebook.com/groups/245370079553195/