Ziua Tineretului European – Tinerii si democratia



În data de 6 septembrie 2018, a avut loc, în comuna Dragănu, la sediul Fundaţiei Compartir, a VIII-a ediţie a Zilei Tineretului European. Evenimentul a fost dedicat tinerilor cu vârsta între 14 şi 30 de ani, precum şi reprezentanţilor organizaţiilor nonguvernamentale şi instituţiilor publice care lucrează cu tineri.
Europe Direct Argeş, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș, Fundaţia Compartir, Asociaţia AIESEC, Asociația Iniţiative şi Proiecte pentru Tineret Imago Mundi şi Organizația Salvați Copiii au derulat o serie de ateliere şi activităţi interactive, având ca scop promovarea voluntariatului și implicarea tinerilor în proiecte europene.
Consilierii Europe Direct Argeș au susținut, pe parcursul a două ore, atelierul ”Tinerii și democrația”, unde au fost inițiate discuții cu privire la importanța votului în viața tinerilor și alegerile europarlamentare din 2019. Tinerii, viitori votanți, proveniți din localitatea Pitești, dar și din diferite zone ale județului Argeș, au demonstrat o atitudine civică responsabilă prin ideile lor cu acțiuni concrete de creștere a nivelului democratic al societății românești.
De asemenea, cu ajutorul Alinei Popescu, voluntar activ în cadrul centrului, au fost împărtășite experiențele participanților din cadrul Școlii de Vară Europe Direct 2018, eveniment organizat în parteneriat cu Europe Direct Bistrița, București și Maramureș.
Atelierul ”Orientare profesională”, susținut de către reprezentații Asociației AIESEC, a implicat tinerii în discuții despre ce facultate ar trebui să aleagă și ce profesie li s-ar potrivi, totul în funcție de interesele lor.
Activitățile interactive și jocurile dinamice desfășurate i-au făcut pe tineri să se familiarizeze cu beneficiile educației non-formale.
Acest eveniment a reprezentat, pentru toți cei prezenți, o nouă șansă de a se informa cu privire la oportunitățile existente, pentru un viitor mai bun.