Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2018



Dacă pentru tine e important să dezvolți o conștiință europeană, participă la această competiție și poți câștiga unul dintre cele trei premii.

 

Premiile vor fi acordate proiectelor realizate de tineri care promovează înțelegerea, dezvoltarea unui sentiment comun al identității europene și oferă exemple practice ale europenilor care trăiesc împreună ca într-o singură comunitate. Acestea pot include diverse evenimente de tineret, schimburi de tineri sau proiecte online cu o dimensiune europeană.

Cine poate participa?

Cetățeni sau rezidenți ai unuia dintre cele 28 de state membre UE cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani, fie individual, fie în grupuri.

Premii:

– Premiul pentru cel mai bun proiect este în valoare de 7.500 de euro, premiul doi este în valoare de 5.000 de euro şi premiul trei este în valoare de 2.500 de euro.

– Reprezentanţii celor 28 de proiecte naţionale selectate vor fi invitaţi la ceremonia de decernare a premiilor, la Aachen, Germania, în data de 8 mai 2018.

– Premiile acordate celor mai bune trei proiecte vor fi înmânate de Preşedintele Parlamentului European  şi de către reprezentantul Fundaţiei pentru Premiul Internaţional Charlemagne din Aachen.

 – Ca parte a premiului, laureaţii vor fi invitaţi să viziteze Parlamentul European (de la Bruxelles sau Strasbourg).

Cum poți aplica?

Sunt eligibile candidaturile în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Proiectele trimise pentru concurs trebuie să fi început și:

a) să se fi finalizat pe parcursul anului (1 ianuarie 2017 și 29 ianuarie 2018) care precede termenul actual de depunere a cererilor sau

b) să fie încă în desfășurare.

Termen limită: 29 ianuarie 2017.

Mai multe detalii: https://europa.eu/youth/ro/news/49/51344_ro