Public Speaking



În perioada 6-8 septembrie 2016, Europe Direct Argeș a organizat un curs de public speaking adresat tinerilor argeșeni dornici să dobândească capacitatea de a comunica în public.

Obiectivul principal al cursului a constat în dobândirea de abilități precum vorbirea în public și gestionarea emoțiilor. Trainingul s-a adresat voluntarilor Centrului Europe Direct Argeș și a avut loc în cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș.

Inițierea participanților în arta vorbitului în public a revenit Margaretei Tătăruș, trainer în cadrul Centrului de Formare din Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea.

Aceștia au fost instruiți cu privire la fazele pregătirii unui discurs: introducere, cuprins și concluzie, aflând cum structura discursului oferă vorbitorului posibilitatea să îşi urmărească ideea centrală şi modul în care urmează să o susţină. În acelaşi timp duce la o mai uşoară înţelegere a ideilor prezentate, facilitând convingerea audienţei.

De asemenea, au fost abordate elemente de dicție și reguli în public speaking.  Rând pe rând, tinerii au învățat că se pot folosi de imagini și cuvinte cu impact emoțional în discursul lor, ajutându-se totodată de limbajul non-verbal pozitiv.

Combinațiile de mișcări ale corpului permise în timpul susținerii unui discurs public au trezit interesul celor prezenți, precum și posibilitățile de eliminare a senzației de frică atunci când ne regăsim în fața unui public, fie el numeros sau nu. Metodele de canalizare a emoțiilor prezentate le-au dat curaj tuturor în a-și consolida un discurs natural şi logic.

La finalul celor 3 zile de curs, tinerii și-au însușit cele 3 calități ale unui discurs eficient: să placă, să instruiască și să determine asumări dar și tehnici și mici trucuri pentru ca acesta să fie unul reușit.

Datorită numărului mare de solicitări privind participarea la acest curs de formare, Centrul Europe Direct Argeș intenționează să deruleze pe viitor și alte cursuri cu această tematică.