Competențele profesionale într-un Curriculum Vitae



În luna septembrie 2014, Centrul Europe Direct Argeș din cadrul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș, în colaborare cu Asociația pentru Promovarea Libertăţii de Informare în Comunitate și Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret  „Imago Mundi”, a organizat un curs de formare dedicat voluntarilor din organizații non-guvernamentale care doresc să cunoască elementele cheie într-un CV de  succes.

Au fost detaliate modalitățile de completare a unui CV în funcție de locul de muncă dorit, punându-se accent pe Portofoliul Europass, compus din cele 5 documente: C.V., pașaportul lingvistic, documentul de mobilitate Europass, suplimentul la diploma de licență și suplimentul la la certificatul professional.

Exercițiile de investigare a valorilor personale cu rol în alegerea carierei au suscitat interesul celor prezenți, care au învățat să își descrie propriile competențe și abilități.

Obiectivul principal al organizării acestui training l-a reprezentat conștientizarea de către tineri a direcției pe care vor să o urmeze în viață pe plan professional. De asemenea, tinerii au învățat să își evalueze propriul profil de personalitate și valorile individuale, iar în funcție de acest lucru să se implice în anumite activități și să-și construiască o imagine pozitivă în fața angajatorului.