Evenimentele saptamanii 4 – 11 ianuarie 2010



România ar putea propune infiintarea unei noi agentii europene care sa se concentreze pe dezvoltarea rurala si care ar putea avea sediul la Bucuresti, a declarat sâmbata, la postul public de televiziune, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.

 

“Am putea propune, in curând, crearea unei agentii europene pentru dezvoltare rurala. Exista un proces de reflectie interna in MAE, nu este inca un proiect oficial”, a precizat Teodor Baconschi.

 

Rugat sa precizeze un termen la care tara noastra ar putea face aceasta propunere, el a spus ca nu doreste sa anticipeze.

 

În ceea ce priveste esecul României de a obtine sediul Agentiei europene pentru cooperarea autoritatilor de reglementare in domeniul energiei – ACER, Baconschi a afirmat ca nici celelalte state europene nu au obtinut din prima un sediu si ca acest rezultat mai slab al tarii noastre trebuie vazut comparativ.

 

Baconschi a subliniat ca odata ce Bucurestiul va deveni cu adevarat un oras la standarde europene, in ceea ce priveste, de exemplu, poluarea sau infrastructura, atunci si capitala României va obtine gazduirea sediului unei agentii europene.

Sursa AGERPRES