Burse in Germania pentru tinerii avocati



Fundaţia Germană pentru Cooperare Juridică Internaţională, Baroul Federal German şi Asociaţia Avocaţilor din Germania organizează un program de pregătire a avocaţilor din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est în care sunt repartizate una/două burse pentru tineri avocaţi, membri ai Baroului Bucureşti.
Perioada de desfăşurare a stagiului este: 21 aprilie – 2 iunie 2010, iar condiţiile de participare sunt următoarele:

– vârsta – până în 35 de ani;
– avocat definitiv sau în ultimul an de stagiu;
– experienţă profesională în drept civil şi comercial;
– o foarte bună cunoaştere a limbii germane (candidatul să fie pregătit să dea un test de limba germană, dacă i se solicită acest lucru de către Fundaţie).
Actele necesare pentru înscriere:
* Recomandare a avocatului îndrumător (pentru stagiari);

* de completat/redactat în limba germană:
– cerere de solicitare a bursei (formular tipizat);
– declaraţie de acceptare a programului (formular tipizat);
– curriculum vitae;

* două fotografii tip paşaport.


Organizatorii vor acoperi cheltuielile de cazare şi  de deplasare în interiorul Germaniei (din Bonn la localitatea unde se desfăşoară stagiul practic şi retur), cât şi cheltuielile medicale pentru situaţiile de urgenţă. În ceea ce priveşte avocatul bursier, acesta va primi din partea organizatorilor suma de 550 Euro ca sprijin financiar pentru cheltuielile de întreţinere pe perioada stagiului de pregătire;
Selecţia bursierului se va face în urma unui interviu bilingv (română şi germană) organizat de Conducerea Baroului Bucureşti.

Formularele de înscriere sunt disponibile la Biroul Internaţional sau pot fi descărcate de pe site-ul Baroului Bucureşti : www.baroul-bucuresti.ro – secţiunea Noutaţi.