Povestile Europei imi aduc bucurie



Sarbatorile de iarna, asa cum sunt ele intampinate in tarile Europei au fost prezentate de catre Europe Direct Arges, in cadrul unui eveniment organizat in 7 decembrie 2009, eveniment la care au participat copii de la Scoala nr. 9, Scoala nr.11, Scoala nr. 14 si Liceul de Arta Dinu Lipatti din Pitesti. Europe Direct Arges a prezentat, intr-un mod interactiv si atragator,  obiceiuri si traditii specifice fiecarei tari membre a Uniunii Europene.

Obiectivul activitatii a fost familiarizarea copiilor, de la o varsta frageda, cu diversitatea culturala existenta in Europa.

Actiunea se circumscrie tematicii Anului European al Creativitatii si Inovarii, prin incurajarea afirmarii aptitudinilor artistice si creative ale elevilor, care au realizat machete ale personajelor  de basm îndragite-posibile coperte de carti pentru copii. Toate lucrarile sunt expuse, pe perioada Sarbatorilor de Iarna, la Biblioteca Judeteana Dinicu Golescu Arges.

Sarbatorile vin... ...in toata Europa... ...fiecare copil asteptand, cu traditii si obiceiuri diferite... ... sa vina Mos Craciun. Sau Santa Claus? Sau Pere Noel? sau..