Portalul digital unic – orientări pentru autoritățile locale



Regulamentul privind portalul digital unic a intrat în vigoare în decembrie 2018, iar portalul digital unic utilizează portalul „Your Europe” existent ca interfață pentru utilizatorii publici. Utilizatorii săi sunt cetățenii și întreprinderile din Europa. Obiectivul portalului digital unic este de a-i ajuta pe aceștia să facă față complexității pieței unice.  Portalul îi va sprijini să identifice și să înțeleagă drepturile și normele la nivelul UE și la nivel național, să finalizeze procedurile online și să obțină asistență acolo unde este necesar.

Implementarea portalului digital unic este un program ambițios de digitalizare a serviciilor publice și de asigurare a accesibilității depline a acestor servicii pentru utilizatorii din întreaga UE.

Unele dintre aceste servicii sunt furnizate de autoritățile locale și regionale. Până în decembrie 2022, acestea vor trebui să se conecteze la portal și să verifice calitatea paginilor lor web care conțin informații referitoare la drepturi, norme și proceduri și să înceapă colectarea datelor de utilizare.

În prezentul document sunt explicate acțiunile pe care autoritățile respective trebuie să le întreprindă.

Centrul Europe Direct Argeș pune la dispoziția cititorilor un exemplar al acestui material informativ, în limba română.

Uniunea Europeană, 2022.