Activitati pentru multiplicatorii de retea ai ED Arges



Managementul proiectelor a devenit in ultimii ani un instrument firesc de gestionare a schimbarii. Indiferent de domeniul de activitate, a fi un bun manager de proiect reprezinta astazi o cerinta esentiala pentru toti cei care pun performanta pe primul loc.

Centrul Europe Direct Arges si Biblioteca Judeteana Dinicu Golescu Arges, a organizat, in perioada 21-23 septembrie 2009, un curs de formare privind modul de initiere, planificare, organizare si realizare a unui proiect de succes in cadrul Programului Tineret in Actiune.

Cursul s-a defasurat la Sala de Conferinte a Bibliotecii Judetene Dinicu Golescu Arges si s-a adresat, atat multiplicatorilor de retea ai Centrului Europe Direct Arges, cat si altor institutii si organizatii eligibile (ONG-uri) in a aplica si desfasura proiecte in cadrul Programului Tineret in Actiune.

In cadrul acestui modul de formare, cursantii au fost instruiti despre cum sa scrie un proiect, reguli de finantare a proiectului, eligibilitatea si evaluarea proiectului. Au fost desfasurate activitati de grup cu scopul de a intra in zona de confort si de a-i pregati pentru o participare activa la descoperirea etapelor realizarii unui proiect.

S-a aplicat metoda jocului de rol, cu scenariu si feed-back propusa de traineri, in urma careia participantii s-au implicat activ prin exercitii constructive. De exemplu pentru a intelege mai bine despre ce este vorba, fiecare participant a trebuit sa intre in pielea unui personaj (cu/fara probleme de sanatate, cu/fara sustinere financiara, cu/fara posibilitati), punandu-se in locul lui pentru o zi, confruntandu-se cu situatiile prin care acesta trece,  realizand astfel ca oamenii au aceleasi drepturi indiferent de problemele lor, si ca ei trebuie respectati si intelesi de catre ceilalti.

Metodele si tehnicile noi de invatare, folosite de catre traineri la acest modul de formare, au ajutat la valorificarea talentelor si calitatilor participantilor prin scoaterea in evidenta a abilitatilor de comunicare intre persoane din medii diferite, lucrul in echipa, increderea in propriile forte, precum si o dezvoltare a creativitatii si a inovatiei.

Avand in vedere aprecierea deosebita de care s-a bucurat acest modul de formare speram ca participantii sa aplice pentru astfel de proiecte, dezvoltandu-si abilitatile dobandite.

Sa ne cunoastem, sa interactionam Preocupari comune Invatam sa ne promovam activitatile

Invatam sa organizam evenimente de exterior Mobilizare si implicare