Evenimentele săptămânii 25 – 31 ianuarie 2021



Comisia Europeană a prezentat o carte verde prin care lansează o amplă dezbatere de orientare cu privire la provocările şi oportunităţile pe care le cunoaşte societatea în curs de îmbătrânire a Europei, informează un comunicat al executivului comunitar.

Aceasta pune în discuţie impactul acestei tendinţe demografice pronunţate în întreaga noastră economie şi societate şi invită opinia publică să îşi exprime punctul de vedere, în cadrul unei consultări publice, cu privire la modul în care să i se răspundă. Consultarea publică va fi deschisă timp de 12 săptămâni.

Consultarea publică lansată este deschisă cetăţenilor şi organizaţiilor interesate din toate statele membre, inclusiv de la nivel regional şi local. Rezultatele consultării vor contribui la identificarea sprijinului necesar pentru cetăţeni, pentru regiunile şi comunităţile acestora. Pe baza rezultatelor, Comisia Europeană va examina posibilele răspunsuri de politică pentru a consolida eforturile statelor membre şi ale regiunilor cu privire la abordarea problemelor legate de îmbătrânirea populaţiei.

***

Uniunea Europeană va obliga companiile farmaceutice să-şi respecte contractele pe care le-au semnat pentru aprovizionarea cu vaccinuri anti-COVID-19.

Pfizer Inc a anunțat că va întârzia livrările către Europa pentru a face modificări în procesul menit să sporească capacitatea de producţie. Vineri, şi AstraZeneca a declarat că livrările iniţiale către regiune vor fi reduse din cauza unor probleme de producţie.

Sursa: Agerpres