Strategia UE în domeniul biodiversității



Provocările globale precum schimbările climatice, pierderea de biodiversitate fără precedent și răspândirea unor pandemii devastatoare transmit un mesaj clar: a sosit timpul să ne reparăm relația cu natura.

Odată cu ieșirea lumii din criza COVID-19, este mai important ca oricând să construim o societate mai rezistentă. Cadrul global pentru biodiversitate post-2020 va juca un rol vital în crearea unui viitor mai durabil.

Strategia în domeniul biodiversității pentru 2030 va aduce biodiversitatea Europei pe calea spre redresare până în 2030, în beneficiul oamenilor, al climei și al planetei.

De asemenea, aceasta va pregăti UE pentru asumarea rolului de lider în viitoarele negocieri internaționale cu privire la un nou cadru global menit să stopeze pierderea biodiversității. Fiind un element central al Pactului verde european, strategia va sprijini redresarea în contextul lumii postpandemice, aducând locuri de muncă și creștere durabilă.

Această fișă aduce în atenția cititorilor informații despre protejarea biodiversității, Strategia UE pentru 2030 în acest domeniu, readucerea naturii în viețile noastre, precum și angajamentul nostru global.

Luxembourg: Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, 2020