Comisia sprijină răspunsul organizațiilor de tineret la criza provocată de coronavirusComisia Europeană a publicat cererea de propuneri „Tineretul european împreună” (European Youth Together) pentru anul 2020 în cadrul programului Erasmus+.

Cu un buget preconizat de 5 milioane EUR, această inițiativă va sprijini rețelele europene de organizații de tineret active la nivel local. Din cauza crizei provocate de coronavirus, mulți tineri sunt deconectați de colegii lor și de la activitățile cotidiene obișnuite, confruntându-se, de asemenea, cu incertitudini în ceea ce privește perspectivele lor profesionale, viața socială și timpul liber. Organizațiile de tineret au nevoie de sprijin pentru a îndruma tinerii în această perioadă de criză și pentru a-i ajuta să dobândească abilități practice și să fie pregătiți pentru viitor.

Cererea de propuneri vizează ONG-urile de tineret care pot să propună proiecte în care să implice cel puțin cinci parteneri din cinci țări diferite, care să aibă capacitatea de a mobiliza tinerii în parteneriate în toate țările participante la programul Erasmus+. Termenul de depunere a proiectelor este 28 iulie 2020. Mai multe informații cu privire la răspunsul programului Erasmus+ la criza actuală pot fi găsite aici și aici.

Detalii: https://ec.europa.eu/romania/news/20200513_sprijin_organizatii_tineret_ro