Concurs internaţional de eseuri pentru tineriAcest concurs pentru tineri este sponsorizat de Fundaţia Goi Peace şi UNESCO. Scopul concursului este de a inspira societatea să înveţe de la tineri şi să se gândească la modul în care fiecare dintre noi poate aduce o schimbare în lume.

Temă:
Tema din acest an a concursului este „Crearea unei societăți mai bune”.

Ce înseamnă „bunătate” pentru tine? Cum crezi că putem crea o societate mai bună?

Realizează zece fapte bune și apoi gândește-te la experiența ta ca sursă de inspirație în scrierea eseului (eseul tău nu trebuie să facă referire la faptele tale de bunătate).

Cum poți candida

1. Eseurile pot fi trimise de orice persoană care are până în 25 de ani (împliniți până la data de 15 iunie), în cadrul uneia dintre categoriile: Copii (până în 14 ani); Tineret (15-25 de ani).
2. Eseurile trebuie să aibă cel mult 700 de cuvinte, să fie tipărite sau printate în engleză, spaniolă, germană, franceză sau să aibă cel mult 1600 de caractere în japoneză.
3. Eseurile trebuie să aibă o pagină de copertă care indică: categoria (Copii sau Tineret); titlul eseului, numele, adresa, numărul de telefon, email-ul, naţionalitatea, vârsta până la termenul limită de candidatură, sexul, numele şcolii, numărul de cuvinte. Profesorii şi directorii pot trimite o colecţie de eseuri din clasa sau grupul lor. Ataşaţi şi o listă cu numele participanţilor şi numele şi datele de contact ale profesorului sau directorului.
(Materialele care nu au toate aceste informaţii nu vor fi luate în considerare.)
4. Materialele pot fi trimise prin poştă sau online.

5. Profesorii şi directorii pot trimite o colecţie de eseuri din clasa sau grupul lor. Ataşaţi şi o listă cu numele participanţilor şi numele şi datele de contact ale profesorului sau directorului.
*Materialele care nu au toate aceste informaţii nu vor fi luate în considerare.

*Un șablon de pagină de copertă este disponibil si poate fi descărcat.
6. Eseurile trebuie să fie originale şi să nu fi fost publicate.
7. Eseurile trebuie să fie scrise de o singură persoană. Eseurile scrise de co-autori nu sunt acceptate.
8. Drepturile de autor ale eseurilor trimise vor aparţine organizatorului.

Premii:

Următoarele premii vor fi oferite la categoria Copii, respectiv categoria Tineret:

– Premiul I: Diplomă şi premiu în valoare de 100,000 Yeni (aproximativ 920 USD) și cadou (o persoană) – Câştigătorul premiului I va fi invitat la ceremonia de premiere de la Tokyo, Japonia, în 23 noiembrie 2019 și va primi Premiul Ministrului Educației. Costurile de călătorie vor fi acoperite de organizatori.

– Premiul II: Diplomă şi premiu în valoare de 50,000 Yeni (approx. 460 USD) (2 persoane)

– Premiul III: Diplomă şi cadou (5 persoane)

– Menţiune de onoare: Diplomă şi cadou (25 de persoane)

Termen limită: 15 iunie 2019 (23:59, ora locală)

Mai multe detalii la: https://www.goipeace.or.jp/en/work/essay-contest/