O investiție în Europa – o investiție în oameni



Cererea de locuri de muncă și incluziunea socială sunt provocări cheie în toate țările candidate la extindere. Uniunea Europeană depune eforturi pentru a sprijini aceste țări în soluționarea nevoilor sociale prin finanțarea de proiecte care le ajută să adreseze diferite provocări, cum ar fi combaterea sărăciei, consolidarea sistemului educațional, dezvoltarea infrastructurii și a zonelor defavorizate.

Oamenii reprezintă motorul activităților economice. A le asigura cetățenilor posibilitatea de a desfășura o activitate de muncă adecvată este un factor vital în dezvoltarea oricărei societăți.

Instrumentul de Asistență pentru Preaderare caută să dea un impuls calității resurselor umane în țările candidate la aderare cu scopul final de a atrage și a menține mai mulți oameni în muncă.

În acest pliant regăsiți câteva exemple și aspecte importante despre politica de ocupare a forței de muncă, dezvoltare socială, resurse umane și incluziune, susținerea egalității între femei și bărbați, educație și dezvoltarea competențelor și aptitudinilor, precum și date referitoare la Instrumentul de Asistență pentru Preaderare (IPA).

La sediul Centrului Europe Direct Argeș găsiți mai multe exemplare, în limba română.