UE și piața unică digitală



Indiferent dacă plănuiți o vacanță, faceți o achiziție, studiați, vizionați un film sau licitați pentru un contract guvernamental, este posibil să utilizați instrumente online pentru a face acest lucru. Din ce în ce mai multe produse și servicii sunt fie online, fie disponibile digital.

În pofida tuturor barierelor pe care UE încearcă de ani de zile să le depășească, există în continuare obstacole pentru utilizatorii din întreaga Europă.

Iată de ce este importantă piața unică digitală în Europa: aceasta a fost creată pentru a asigura accesul egal la produse și servicii, pentru a crea mediul adecvat pentru ecosisteme inovatoare online dinamice și sigure în Europa și pentru a se asigura că fiecare cetățean, întreprindere și guvern european pot avea încredere în serviciile online și pot beneficia de revoluția digitală.

Subiecte despre piața unică digitală, ce acțiuni întreprinde UE în ceea ce privește taxele de roaming, securitatea cibernetică, platformele online, inițiativa WiFi4EU, portabilitatea conținutului online sunt tratate în publicația ”UE și piața unică digitală”.

Centrul Europe Direct Argeș pune la dispoziția cititorilor mai multe exemplare, în limba română.