Povestea Europei – 60 de ani de progrese realizate în comun



Cea de-a 60-a aniversare a Tratatelor de la Roma este o ocazie binevenită de a reflecta asupra viitorului Uniunii Europene – în principal privind înainte, dar și evaluând deceniile trecute.

Povestea europeană este una a păcii, democrației, solidarității și libertății, dar și a prosperității, egalității, bunăstării și sustenabilității. În acest moment de răscruce al istoriei, merită să ne reamintim principiile care ne unesc în calitate de europeni, precum și reușitele comune de care ne bucurăm împreună.

Cu siguranță, au existat dificultăți, iar provocările viitoare pot părea uneori copleșitoare, motiv pentru care este necesară o perioadă de dialog, de reflecție și de dezbatere. Un bilanț al performanțelor obținute de Europa în decursul timpului poate fi începutul potrivit în acest sens.

Prezenta publicație a fost elaborată de Centrul European de Strategie Politică, drept contribuție la pregătirile Comisiei Europene pentru Carta albă privind viitorul Europei și la reuniunea la nivel înalt de la Roma cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a Tratatelor de la Roma.

Centrul Europe Direct Argeș pune la dispoziția celor interesați câteva exemplare a acestui material informativ, în limba română.

Povestea Europei – 60 de ani de progrese realizate în comun, Uniunea Europeană, 2017.