Stagii de practică la Centrul Nord – Sud al Consiliului Europei



Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei organizează stagii de două ori pe an pe perioade ce variază de la 3 la 5 luni.

Centrul Nord-Sud, cunoscut şi drept Centrul European pentru Interdependenţă Globală şi Solidaritate, a fost fondat de Consiliul Europei pentru a încuraja cooperarea şi solidaritatea între zonele de nord şi sud şi pentru a îmbunătăţi educaţia şi informaţiile despre interdependenţă printre cetăţenii lumii.

Centrul Nord-Sud are două atribuţii:

  • să ofere un cadru pentru cooperare europeană menită să atragă atenţia publicului asupra chestiunilor legate de interdependenţa globală;
  • să promoveze politicile de solidaritate care se integrează în principiile şi obiectivele Consiliului Europei – respect pentru oameni, democraţie, coeziune socială.

Stagiarii vor fi implicaţi în munca de cercetare, pregătirea activităţilor, întocmirea de rapoarte draft şi minute ale întâlnirilor, precum și în activităţile de zi cu zi, dacă este cazul.

Stagiarii nu sunt plătiţi. Costurile legate de transport şi cazare, cât şi cele legate de cheltuielile zilnice, trebuie acoperite de ei sau de instituţiile care îi sponsorizează. Asigurarea de sănătate și accidente pe perioada stagiului este acoperită automat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei.

Pentru aceste stagii pot candida:

  • cetăţenii din statele membre ale Consiliului Europei sau din statele sudice cu care cooperează Centrul;
  • persoane care au studiile universitare terminate sau care au finalizat cel puţin 3 ani de studii universitare (6 semestre);

Stagiarii trebuie să cunoască foarte bine una dintre limbile oficiale de lucru ale Centrului (engleza şi franceza). Constituie un avantaj dacă cunosc şi cea de-a doua limbă bine. Sunt necesare abilităţi de a întocmi rapoarte draft.

Stagiarii sunt selectaţi de Directorul Executiv, cu acordul departamentului în care va lucra stagiarul.

În anul 2017, sesiunile de stagiu sunt:

  • prima sesiune: ianuarie – iunie 2017 (data limită: 31 octombrie 2016);
  • a doua sesiune: iulie – decembrie 2017 (data limită: 30 aprilie 2017).

Dacă doriţi să candidaţi pentru un stagiu, trimiteţi prin e-mail CV-ul detaliat în engleză sau franceză şi o scrisoare de motivaţie pe adresa: nsc_traineeships@coe.int, specificând pe ce sesiune doriţi să candidaţi şi pentru câte luni.

Mai multe informații la: 

 

http://www.coe.int/t/dg4/nscentre/traineeship_en.asp