Stagii la Ambasada României la Londra



Ambasada României la Londra oferă posibilitatea efectuării unor stagii de practică (Internship) pentru studenţii interesaţi de domenii ca relaţiile internaţionale, comunicare publică, servicii consulare etc.

Acestea se desfăşoară pe bază de voluntariat. Candidaţii trebuie să-şi acopere singuri cheltuielile de întreţinere, cazare şi transport.

Perioada şi durata stagiului, precum şi programul de activitate sunt flexibile, ţinând cont de posibilităţile logistice ale Ambasadei şi de interesele stagiarilor.

Condiţii de participare:

1. Stagiarul trebuie să urmeze studii/să fie înmatriculat într-o formă de învăţământ de nivel licenţă, masterat, doctorat, postuniversitar sau postdoctoral.

2. Să cunoască limba engleză (vorbit şi scris). Este utilă, de asemenea, cunoaşterea altei/altor limbi străine.

3. Să fie cetăţean român.

În vederea desfăşurării unui stagiu de pregătire, persoanele interesate vor întocmi un dosar ce conţine:

  1. o cerere adresată ministrului Afacerilor Externe (în limba română);
  2. o cerere adresată ambasadorului României la Londra (în limba română);
  3. un Curriculum Vitae (în limba română);
  4. o scrisoare de motivaţie, în care să fie menţionat scopul pentru care se solicită efectuarea stagiului (în limba română);
  5. o adresă din partea instituţiei de învăţământ care să ateste calitatea de cursant;
  6. două recomandări din partea a doi profesori universitari sau cercetători;
  7. o programă analitică de practică care va cuprinde obiectivele pe care candidatul îşi propune să le urmărească pe toată perioada stagiului de pregătire (în limba română);
  8. copie CI/paşaport.

Dosarul astfel constituit poate fi, la alegere, trimis prin poştă la adresa: Embassy of Romania, 4 Palace Green, London W8 4QD, sau transmis prin e-mail la adresa: londra.stagiu@mae.ro.

IMPORTANT:

  1. Pentru stagiile solicitate în perioada 1 iunie – 30 septembrie 2016, dosarele trebuie depuse până la data de 30 aprilie 2016.
  2. Pentru stagiile solicitate în perioada 1 octombrie 2016 – 28 februarie 2017, dosarele trebuie depuse până la data de 31 iulie 2016
  3. Pentru stagiile solicitate în perioada 1 martie – 30 septembrie 2017, dosarele trebuie depuse până la data de 31 decembrie 2016.