Stagii la Curtea Europeană de Conturi



Stagiile sunt acordate pentru o perioada de maximum 3, 4 sau 5 luni. Ele pot fi remunerate (1120 €/luna) sau neremunerate, în funcție de bugetul disponibil.

Cele trei sesiuni au următoarele date de începere: 1 februarie, 1 mai și 1 septembrie.

Criterii de eligibilitate pentru cei care aplică:
• Să fie cetățean al unuia dintre statele membre UE, cu excepția cazului în care a fost acordată o derogare de către autoritatea împuternicită să facă numiri;
• Sa dețină o diploma de nivel universitar recunoscută care să permită accesul la grupa de funcții AD, așa cum sunt definite în statutul funcționarilor Uniunii Europene, sau au încheiat cel puțin patru semestre de studii universitatre într-un domeniu de interes pentru Curte;
• Doresc să se pregătească din punct de vedere practic în legătura cu unul dintre domeniile de activitate ale Curții;
• Nu au beneficiat deja de un alt stagiu la o instituție sau organism UE;
• Sa cunoască foarte bine una dintre limbile oficiale ale UE și cel puțin satisfăcător o altă limbă oficială a UE.

Candidații selectați trebuie să dea o declarație conform căreia nu au fost niciodată condamnați sau găsiți vinovați de orice infracțiune, de către instituțiile naționale abilitate, și să prezinte un certificat medical care să ateste că sunt apți din punct de vedere fizic să-și îndeplinească sarcinile.

Urmatorul DL: 31 octombrie 2016 pentru stagiul care va începe în februarie 2017. Apelul va fi deschis la 1 septembrie 2016.

Detalii @ Traineeship application | EUROPEAN COURT OF AUDITORS