Strategia UE în domeniul biodiversității – Evaluarea la jumătatea perioadei



Cetățenii europeni consideră că natura și biodiversitatea sunt importante. Potrivit sondajului Eurobarometru (436) privind biodiversitatea, cel puțin opt cetățeni din 10 consideră că impactul declinului biodiversității este grav.

Pe de altă parte, din sondajul Eurobarometru reiese că cetățenii doresc să primească mai multe informații despre declinul biodiversității și că cele mai multe persoane nu au cunoștință despre Natura 2000. Este esențial ca mai multe persoane să fie convinse de importanța biodiversității.

În acest scop, trebuie să se atragă atenția asupra valorii socioeconomice a biodiversității și asupra impactului pe care declinul biodiversității îl are asupra sănătății, bunăstării și a prosperității.

Biodiversitatea și natura trebuie să ocupe o poziție centrală într-o Europă inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii și solicită mai multă voință politică pentru a pune capăt efectiv declinului biodiversității. Acest lucru este esențial atât pentru natură, cât și pentru sănătatea, bunăstarea și prosperitatea copiilor și nepoților noștri.

Natura 2000, Nr. 39/ianuarie 2016, Direcția Generală Mediu, Comisia Europeană.