Evenimentele săptămânii 1 – 7 septembrie 2014



Comisia a adoptat propuneri privind produsele medicinale de uz veterinar și hrana pentru animale cu adaos de medicamente, pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea animalelor, pentru a aborda rezistența la antimicrobiene (RAM) în UE și a încuraja inovarea.

– Propunerea privind medicamentele de uz veterinar vizează, în special, să pună la dispoziție mai multe medicamente în UE pentru tratarea și prevenirea bolilor la animale.

– Propunerea de modernizare a legislației privind hrana pentru animale cu adaos de medicamente include în prezent, în domeniul său de aplicare, animalele de companie.

  Ideea este de a asigura standardul corespunzător de calitate și de siguranță a produselor în UE, deschizând, în același timp, calea pentru tratamente îmbunătățite pentru animalele bolnave.

De normele propuse vor beneficia animalele, inclusiv speciile acvatice, deținătorii acestora, proprietarii de animale de companie, veterinarii și întreprinderile — inclusiv industria farmaceutică și cea furajeră din UE.

Sursa: http://ec.europa.eu/romania/news/index_ro.htm?Page=1