Sistemul de informare al pieței interne IMI



IMI ajută administrațiile publice din Uniunea Europeană să obțină răspunsurile la astfel de întrebări. Este un instrument electronic, disponibil în mai multe limbi, care simplifică și accelerează procedura de cooperare administrativă, reducând totodată costurile cauzate de întârzieri. Ameliorarea serviciilor destinate cetățenilor și întreprinderilor permite fructificarea avantajelor pieței interne.

Care sunt domeniile de activitate ale IMI?

IMI se dorește a fi un sistem flexibil, care poate fi utilizat pentru cooperarea administrativă necesară în vederea aplicării legislației privind piața internă.

Inițial, IMI a fost utilizat pentru directiva privind recunoașterea calificărilor profesionale. În prezent, IMI este utilizat pentru unsprezece profesii: contabili, arhitecți, medici, stomatologi, moașe, infirmiere, medici radiologi, farmaciști, fizioterapeuți, cadre didactice din învățământul secundar, medici veterinari.

Directiva privind serviciile obligă autoritățile din diferite state membre să-și acorde sprijin reciproc. IMI este menit să faciliteze această cooperare.

Broșura de față conține informații relevante despre cum funcționează IMI, care sunt domeniile de activitate, cum vă poate ajuta, cum se face înregistrarea în IMI.