Combaterea diferenței de remunerare între femei și bărbați în Uniunea Europeană



Diferența de remunerare între femei și bărbați reprezintă o problemă complexă, cauzată de mai mulți factori interdependenți. Ea se menține și astăzi din cauza inegalităților mai mari dintre sexe existente la nivelul economiei și societății.

O mai mare egalitate între femei și bărbați ar aduce beneficii economiei și societății în general. Eliminarea diferenței de remunerare poate contribui la reducerea nivelului de sărăcie în rândul femeilor și la creșterea veniturilor acestora pe parcursul vieții. S-ar evita astfel riscul ca femeile să se confrunte cu sărăcia de-a lungul vieții profesionale și, în același timp, s-ar reduce pericolul sărăciei la vârsta pensiei.

Femeile au abilități și talente care sunt adesea insuficient utilizate la locul de muncă, iar exploatarea lor poate ajuta întreprinderile să soluționeze problema penuriei de competențe.

Acest material oferă informații cititorilor despre principalele cauze ale diferenței de remunerare între femei și bărbați, care sunt beneficiile eliminării acestor diferențe și ce măsuri sunt luate de către Uniunea Europeană.

Luxemburg: Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, 2014