Sprijin și consiliere cu privire la drepturile dumneavoastră în UE



Doriți să locuiți, să lucrați, să studiați, să călătoriți sau să faceți afaceri în altă țară din UE? Vreți să știți mai multe deespre drepturile dumneavoastră în UE? Aveți nevoie de sfatul gratuit, obiectiv și rapid al unui expert? Europa ta – Consiliere răspunde la întrebările privind întrebările dumneavoastră personale în UE.

Acest pliant oferă informații utile pentru cititori despre serviciul Europa ta – Consiliere, care este finanțat de Comisia Europeană și care este furnizat de peste 60 de experți juridici independenți din toate țările UE, ce au cunoștințe aprofundate privind legislația UE și aplicarea acesteia în diferitele state membre.

Principalele subiecte la care răspunde Europa ta – Consiliere sunt: asigurări sociale (întrebări privind dreptul de pensie, prestațiile familiale, prestațiile de șomaj), vehicule (înregistrarea sau achiziționarea unui automobil în altă țară din UE, permise de conducere), vize (viza Schengen sau alte vize pentru persoanele din afara UE), reședință (dreptul de a locui în altă țară a UE),  muncă (recunoașterea calificărilor și a diplomelor profesionale; persoanele detașate în străinătate), impozite (în ce țară trebuie să plătiți impozitele).

Luxemburg: Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, 2013