Evenimentele saptamanii 20 – 26 mai 2013



Un număr de 139 de locuri de muncă sunt disponibile pentru români în zece ţări europene, prin EURES

Reţeaua mobilităţii europene EURES pune la dispoziţia lucrătorilor români 139 de locuri de muncă vacante în zece ţări (Belgia, Cehia, Danemarca, Franţa, Lituania, Norvegia, Olanda, Slovacia, Suedia şi Ungaria), în domenii precum cel medical, mecanic, gastronomic, aeronautic sau construcţii.

Cele mai multe posturi (40) sunt oferite în Lituania pentru ingineri aeronave şi mecanici aviaţie, iar cele mai puţine există în Franţa şi Belgia, câte unul: menajeră şi, respectiv, cercetător ştiinţific în bacteriologie, microbiochimie, farmacologie.

Olanda caută 21 de ingineri (senior inginer în utilaj tehnologic, inginer de proces, inginer construcţii civile şi industriale, inginer de proiect, inginer mecanic utilaj tehnologic chimic, inginer mecanic).

În Danemarca sunt disponibile 23 de posturi (medic specialist în radiologie, patologie, neurologie, nefrologie, endocrinologie, gastroenterologie, pulmonologie, medicină internă şi psihiatrie), iar în Suedia – 22 (specialist endocrinologie/diabet zaharat, reumatolog, ambalator/sortator legume şi fructe, dulgher).

Oferta de 15 locuri de muncă în Cehia este de şlefuitor/pilitor. În Norvegia sunt vacante opt posturi (bucătar a la carte, bucătar sushi, muncitor constructor), în timp ce Slovacia se caută şase lucrător cu maşini de cusut.

Angajatorii din Ungaria au anunţat ca fiind disponibile două posturi (vânzător vignete autostradă, recepţioner).

Pentru ocuparea acestor posturi vacante se solicită experienţă, calificare în domeniu, precum  şi cunoştinţe de limbă a statului respectiv sau de limbă engleză. Persoanele interesate, care au domiciliul în Bucureşti, se pot adresa consilierului EURES din cadrul AMOFM Bucureşti.

EURES a fost creat în scopul facilitării liberei circulaţii a forţei de muncă în Uniunea Europeană şi este o reţea de cooperare între Comisia Europeană, serviciile publice de recrutare din statele membre, plus Norvegia, Liechtenstein, Islanda şi Elveţia.

Sursa: Agerpres