Creativitatea dezvoltă tinerii



Atât creativitatea, cât și capacitatea de inovare sunt calități umane esențiale – ele sunt inerente tuturor și le utilizăm în multe situații și locuri. Prin promovarea talentelor umane și a capacității umane de inovare, putem crea o Europă mai bună, pentru a ajuta în dezvoltarea pe deplin a potențialului uman atât pe plan economic, cât și pe plan social.

Astfel, în data de 19 aprilie 2013, la Şcoala Generală Adrian Păunescu din Piteşti s-a desfăşurat manifestarea Mirajul creaţiei în Europa, eveniment în cadrul căruia principalii protagoniști au fost tinerii din școală, care și-au exprimat talentul prin intermediul unor scenete, cântece și dansuri reprezentative din câteva țări europene. Cu speranța că vor ajunge și ei artiști consacrați, tinerii debutanți au demonstrat publicului, prin interpretarea creativă și bine pusă în scenă, talentul lor.

În partea a doua a evenimentului, Europe Direct Argeș din cadrul Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș a susținut un seminar de informare şi educare a tinerilor cu privire la cele mai importante aspecte din istoria creațiilor artistice dinn unele state membre ale Uniunii Europene. Reprezentanții centrului de informare europeană au vorbit despre cele mai importante creații ale marilor artiști care fac parte din cultura înaltă din punct de vedere muzical amintind pe: Haydn, Bach, Mozart, Beethoven, Verdi etc. Au reliefat şi  aspecte din viața unor celebri pictori ai tuturor timpurilor, precum: Van Gogh, Da Vinci, Picasso, Monet, Renoir care au reușit să impresioneze lumea întreagă prin operele sale.

Cultura europeană și universală oferă posibilitatea națiunilor de a se cunoaște, conferind un grad mai mare de sprijin, toleranță și prețuire reciprocă. Uniunea Europeană face eforturi pentru a proteja patrimoniul cultural al Europei (limbă, literatură, teatru, cinema, dans, audiovisual etc.) şi pentru a-l face accesibil şi altora.