Mari capitale europene



Europe Direct Argeș a organizat în data de 20 martie 2013, un seminar de prezentare a unor mari capitale europene, punctând istoria, tradițiile și obiceiurile promovate în diferite modalități și de care cetățenii lor sunt mândri.

Evenimentul a avut loc la Colegiul Tehnic Armand Călinescu din Pitești, unde au fost susținute prezentări power point ale unor orașe europene de renume precum: Londra, Bratislava, Roma, reliefându-se cele mai importante obiective turistice, elemente gastronomice tradiționale, dar și momentele de aderare ale țărilor în Uniunea Europeană.

Sesiunea de lucru în echipă, din partea a doua a evenimentului, a strârnit interesul participanților în a identifica și restul capitalelor europene și a afla cât mai multe informații despre acestea.

Acţiunile din domeniul cultural sunt esenţiale pentru eforturile de cultivare a unui simţ al identităţii mai dezvoltat în ţările Uniunii Europene. Astfel, s-a subliniat importanța diversității culturale și valoarea adăugată pe care fiecare capitală europeană o aduce imaginii Uniunii Europene, îmbogățind patrimoniul cultural al Europei.