Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre- 2013



Competiția ”Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre” 2013, organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România a ajuns la a IV-a ediție. Concursul se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor la facultăți de jurnalism, comunicare și relații publice, aceștia fiind invitați anual să identifice subiecte de interes pentru cetăţeni în domeniul afacerilor europene și să realizeze materiale de presă pentru canale audio, video și online.

Termenul limită pentru înscrierea materialelor în concurs este 10 mai 2013, urmând ca acestea să fie jurizate de o comisie formată din experţi ai Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi din jurnalişti renumiți din domeniul audiovizual.

La ediția anterioară a concursului, două materiale, din Pitești, au fost premiate:

-Raisa Arsenică, Georgeta Ciurea, Alexandru Vlaicu şi Corina Ovedenie de la Universitatea din Piteşti – au obţinut Premiul III la secţiunea audio, cu materialul “Cu paşi repezi spre o viaţă mai curată”.

-Alina-Georgiana Iov, Anca Ioana Varzaru şi Oana Larisa Vârtic de la Universitatea din Piteşti  – au obţinut Premiul III la secţiunea video, cu materialul „Defrişând pădurile, defrişăm Europa”.

Ocupanții locurilor I și II vor fi invitați de către Reprezentanța CE să participe in luna septembrie 2013 la o vizită de studiu de cinci zile la Bruxelles, pentru o serie de întâlniri cu oficiali ai instituțiilor europene.

Informații despre Programul ”Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre” – Ediția a IV-a: http://www.facebook.com/EuropaJurnalistilordinAmfiteatre