Europa Jurnalistilor din Amfiteatre, editia a IV-a



Reprezentanța Comisiei Europene în România a venit în Pitești, în data de 14 martie, pentru a prezenta cea de-a patra ediție a programului „Europa jurnaliștilor din amfiteatre”.

Concursul se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor la facultăți de jurnalism, comunicare și relații publice, aceștia fiind invitați anual să identifice subiecte de interes pentru cetăţeni în domeniul afacerilor europene și să realizeze materiale de presă pentru canale audio, video și online.

Astfel, au avut loc două prezentări: la Universitatea din Pitești – Facultatea de Științe Socio-Umane (13:00-15:00) și la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” – Facultatea de Științe Juridice, Administrative și ale Comunicării, secția Jurnalism (16:00-17:30).

Doamna Roxana Morea, consilier de presă în cadrul Reprezentanței Comisiei Europene în România a punctat importanța abordării subiectelor europene în mass media.

Invitați la cele două evenimente au fost jurnaliști din presa locală: domnul Viorel Crăciuneanu – redactor la „Argeșul” și domnul Gabriel Grigore, redactor șef la „Jurnalul de Argeș”.

Centrul Europe Direct Argeș a susținut acest program și a fost prezent la aceste acțiuni pentru a reliefa activitatea centrului și pentru a oferi suport studenților care doresc să participe la concurs, contacte utile etc.

   

Mai multe detalii legate de concurs puteti afla accesand urmatorul link:

http://ec.europa.eu/romania/focus/07032013_lansarea_celei_de-a_patra_editii_a_programului_europa_jurnalistilor_din_amfiteatre_ro.htm