Eionet asigură conexiunea. Schimbul de informații privind mediul în Europa



Rețeaua europeană de informare și observare pentru mediu (Eionet) are ca scop furnizarea unor date de actualitate, a căror calitate este garantată, a unor informații și păreri calificate în vederea evaluării situației mediului înconjurător din Europa și a presiunilor la care acesta este supus. Aceasta permite factorilor politici să ia deciziile corecte pentru protejarea mediului la nivel național și european și să monitorizeze eficacitatea politicilor și măsurilor existente.

Rețeaua Eionet are o relație de parteneriat cu Agenția Europeană de Mediu (AEM), precum și cu țările membre și cu țările colaboratoare ale acesteia. Prin intermediul rețelei Eionet, țările membre și colaboratoare ale AEM conlucrează pentru a aduce la realitate viziunea unei abordări mai fluide și integrate a informațiilor de mediu în Europa.

În această broșură regăsiți subiecte precum: misiunea rețelei Eionet, evoluția și structura rețelei Eionet, câteva povești de succes, sisteme partajate de informații referitoare la mediu etc.

Danemarca: Agenția Europeană de Mediu, 2012