Gandesc Eco – reusesc! -4 aprilie 2009



Gandesc Eco-reusesc!
Gandesc Eco-reusesc!

Proiectul „Mediu protejat, viitor asigurat!”, derulat de Asociaţia Iniţiative şi Proiecte pentru Tineret Imago Mundi,este finanţat de Uniunea Europeană prin programul Tineret în Acţiune. Europe Direct Argeş a aderat la această generoasa iniţiativă, în contextul cunoaşterii preocupărilor Uniunii Europene asupra problematicii complexe a schimbărilor climatice.

Ideea acestui proiect a apărut datorită necesităţii acute a unor acţiuni concrete în direcţia protejării mediului, la nivelul întregii societăţi şi în acelaşi timp datorită lipsei de informare a tinerilor asupra modalităţilor prin care se pot implica în rezolvarea unor probleme de mediu.

În dorinţa de a implica tinerii în activităţi ecologice, pentru dezvoltarea spiritului civic şi a interesului pentru activităţi de voluntariat s-au desfăşurat şi urmează a se desfăşura activităţi practice de curăţare şi ecologizare a unor spaţii verzi precum şi a albiei râului Vâlsan.

Europe Direct Argeş prezintă faptul că deşi schimbările climatice reprezintă o problemă globală, fiecare dintre noi poate contribui la diminuarea efectelor negative. Chiar şi mici schimbări de comportament pot ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră fără a ne afecta calitatea vieţii.

Cine ştie, poate, în viitor şi un oraş din România va deveni un oraş verde, aşa cum au fost declarate recent oraşele Stockholm- declarat Capitală europeană verde în 2010- şi Hamburg ce va prelua ştafeta în 2011.

Întâlnirea de sâmbătă 4 martie îşi propune a fi cadrul propice prezentării rezultatelor concrete, obţinute până acum de către cei implicaţi în proiect, dar totodată şi cel al eliberării fanteziei şi imaginaţiei personale în imaginarea unui Drum verde, în viaţă, pentru fiecare.