20 Years of the European Single MarketAcum 20 de ani, la lansarea pieței unice, aceasta era deschisă unui număr de 345 de milioane de cetățeni din 12 țări ale Uniunii Europene. Astăzi, de piața unică beneficiază peste 500 de milioane de cetățeni din 27 de state membre ale UE.

Pentru cetățeni, aceasta înseamnă mai multe posibilități de a alege, pentru companii, însemnând mai mulți potențiali clienți.

Unele dintre schimbările aduse sunt evidente: abolirea controalelor la frontiere, obținerea unui raport mai bun calitate-preț în cadrul achizițiilor publice, cerințele stricte de siguranță pentru jucării etc.

Prezenta broşură tratează subiecte precum: beneficiile pe care le au cetățenii europeni în calitate de consumatori (în domenii precum: telecomunicații, comerț, energie, servicii financiare, siguranța produselor etc); drepturile cetățenilor în Uniunea Europeană (de a studia, a lucra, a călători şi a se stabili în UE); beneficiile companiilor europene (calitatea produselor, protejarea proprietății intelectuale etc).

Luxembourg: Publications Office of the European Union, 2012