Concurs european pentru inovare sociala



Comisia Europeană a lansat concursul european pentru inovare socială, în memoria lui Diogo Vasconcelos. Obiectivul său este de a identifica cele mai bune soluții de inovare socială pentru a-i ajuta pe cetățeni să își găsească de lucru sau să se reorienteze profesional.

Peste 25 de milioane de europeni nu mai au locuri de muncă. În același timp, multe persoane se simt constrânse să accepte locuri de muncă prost plătite sau consideră că au puține șanse pe piața muncii, uneori pe motiv de sex, vârstă sau handicap.

Concursul le adresează tuturor europenilor invitația de a veni cu soluții pentru crearea de noi oportunități și pentru ameliorarea condițiilor de lucru. Dacă nu rezolvăm problema șomajului ridicat și a gradului scăzut de ocupare a forței de muncă, irosim resurse, ne neglijăm concetățenii și ne expunem unor efecte dramatice asupra economiei și societății, pe termen lung.

Concursul include o componentă puternică de îndrumare pentru propunerile selectate. Cele mai bune trei propuneri (numărul maxim indicativ) vor primi, în mai 2013, câte un premiu în valoare de 20.000 de euro. În 2014 va fi lansat un al doilea concurs.

Data limită pentru înscriere este: 21 decembrie 2012.

Mai multe informații:

http://ec.europa.eu/enterprise/policies/innovation/policy/social-innovation/competition/enter_en.htm
http://www.confcooperativenapoli.it/attachments/article/259/competition-presentation_en.pdf