Campania EUropa pretutindeni – septembrie



În luna septembrie 2012, reprezentanții Centrului Europe Direct Argeș au fost prezenți în localitățile Cetățeni, Negrași și Drăganu, unde au inaugurat alte trei puncte de informare europeană.

Pe lângă promovarea rețelei Europe Direct și a diferitelor oportunități existente în Europa pentru cetățenii săi, s-a punctat și importanța inițiativei legislative cetățenești, prin care un milion de cetățeni vor putea adresa Comisiei Europene propuneri legislative.

Prin Campania EUropa pretutindeni, s-a dorit aducerea în atenţia comunităţilor rurale a principalelor surse de informare privind accesarea unor proiecte cu finanţare europeană, posibilităţi de studiu în țări ale Uniunii Europene, cunoaşterea nevoilor de informare din comunităţile respective şi implicarea populaţiei în soluţionarea acestora.

În două dintre localitățile menționate s-au realizat și standuri de prezentare a materialelor informative ce abordează subiecte europene, de la drepturile europene până la găsirea unui loc de muncă în Uniunea Europeană. Au fost distribuite, în comunele Negrași și Drăganu, aproximativ 1000 de materiale provenite de la Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene din Luxemburg, având titlu gratuit.