Fondul Tematic pentru Participarea Societatii Civile



Scopul Fondului Tematic pentru Participarea Societății Civile este de a promova contribuția organizațiilor societății civile ca actori importanți pentru dezvoltare și participare.

Obiectivele generale ale schemei de grant pentru ONG-uri:

  • consolidarea ONG-urilor românești și susținerea participării lor active în procesul formulării de politici, atât în calitate de expresie a societății civile, cât și ca furnizor de servicii;
  • promovarea activităților organizațiilor societății civile care abordează cu precădere aspecte legate de mediu și furnizarea de servicii sociale, contribuind totodată la întărirea capacității lor organizaționale.

Componentele vizate de cererea de propuneri de proiecte:

  • Componenta Social, cu o alocare financiară de 2.000.000 CHF
  • Componenta Mediu, cu o alocare financiară de 600.000 CHF

Pot solicita finanțare organizațiile neguvernamentale și nonprofit, înființate legal și cu sediul în România, organizate și conduse conform legislației românești în vigoare.

Valoarea finanțărilor nerambursabile:

  • granturi mici (pentru ambele Componente): 10.000 CHF – 75.000 CHF
  • granturi mari (exclusiv pentru Componenta Social): 75.001– 250.000CHF.

Un solicitant poate depune maxim 2 (două) cereri de finanțare pe fiecare Componenta (Social/ Mediu), dintre care maxim 1 (una) pentru granturi mari.
Termenul limită pentru primirea dosarelor cererilor de finanțare pentru ambele componente este: 12 iulie 2012, ora 17:00.

Informații suplimentare:

http://www.eurodesk.ro/program.php?id=RO0010000395