Primul tau loc de munca EURES



Ești în căutarea unui loc de muncă într-o altă țară europeană? Libertatea de circulație a lucrătorilor este un drept garantat în Uniunea Europeană.

Primul tău loc de muncă EURES este o inițiativă specifică de mobilitate a forței de muncă, având ca obiectiv sprijinirea tinerilor cu vârste între 18-30 de ani în găsirea unui loc de muncă remunerat (pentru minimum 6 luni) în orice stat membru, precum și sprijinirea angajatorilor în recrutarea de lucrători pentru ocuparea posturilor vacante.

Primul tău loc de muncă EURES se bazează pe sprijinul agențiilor naționale de ocupare a forței de muncă (prin informații, posibilitatea de a căuta un loc de muncă, servicii de recrutare) oferit atât tinerilor aflați în căutarea unui loc de muncă, cât și întreprinderilor care recrutează lucrători tineri din Europa.

Aceasta este una dintre acțiunile incluse în inițiativa emblematică a strategiei Europa 2020 „Tineretul în mișcare”, precum și în „Inițiativa privind oportunitățile tinerilor”. Dat fiind că aceasta este o inițiativă-pilot, desfășurată la scară mică, obiectivul acestei acțiuni pentru perioada 2012-2013 este de a ajuta 5000 de tineri să își găsească un loc de muncă în orice țară din Uniunea Europeană.

Portalul EURES poate fi accesat la adresa: http://ec.europa.eu.eures