Directia Generala pentru Justitie a Comisiei Europene a lansat o consultare publica



Direcția Generală pentru Justiție a Comisiei Europene a lansat în data de 9 mai o consultare publică în scopul identificării obstacolelor de care încă se lovesc cetățenii atunci când călătoresc, muncesc, studiază sau fac cumpărături pe teritoriul altui stat membru.

Între 9 mai și 9 septembrie 2012, ai ocazia să ne spui ce gândești despre drepturile tale în calitate de cetăţean european. Dacă ai întâmpinat vreodată dificultăţi în a te deplasa într-o altă ţară UE, de a face cumpărături online pe teritoriul UE sau, pur şi simplu, vrei să ne împărtăşeşti părerea ta despre cum va arăta Uniunea Europeană în 2020, între 9 mai şi 9 septembrie 2012 ai ocazia să ne pui ce gândești despre drepturile tale în calitate de cetăţean european.

Exprimă-ţi punctul de vedere!

• Ai întâmpinat vreodată dificultăţi în a te deplasa către o altă ţară a UE?

• Ai avut vreodată probleme când ai încercat să faci cumpărături online dintr-o altă ţară a UE?

• Cum ar arăta Uniunea în care ai dori să trăiești în 2020?

Comisia Europeană acţionează în sensul consolidării drepturilor tale.

În 2010, Comisia Europeană a prezentat primul raport privind cetăţenia UE în scopul informării cetăţenilor europeni cu privire la drepturile pe care le au. Raportul cuprinde o listă de 25 de acţiuni menite să înlesnească viaţa de zi cu zi a cetăţenilor.

Opiniile transmise vor ajuta la elaborarea următorului raport referitor la cetăţenia UE, care va fi publicat în 2013 – Anul European al Cetăţenilor.

Consultarea publică va fi deschisă până pe 9 septembrie 2012 și poate fi accesată pe pagina:

http://ec.europa.eu/yourvoice/consultations/index_en.htm

Mai multe informații:

http://ec.europa.eu/romania/focus/09052012_consultare_publica_ro.htm