Prietenii naturii



Centrul Europe Direct Argeș din cadrul Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș, împreună cu elevii de la Școala Nr. 15 din Pitești, au desfășurat, în data de 26 aprilie 2012, o activitate educativă ”Prietenii naturii”.

În cadrul acestei acțiuni, tinerii au fost informați cu privire la problemele de mediu cu care se confruntă toate țările din Uniunea Europeană, cum ar fi schimbările climatice, pierderea diversităţii biologice şi răspândirea substanţelor chimice periculoase în mediul înconjurător, dar și soluțiile care se pot aplica pentru a avea un mediu curat. De asemenea, tinerii au învățat care sunt beneficiile plantării unui copac, reducerea consumului sau cum putem trăi producând un impact negativ cât mai mic asupra mediului.

Deși schimbările climatice reprezintă o problemă globală, tinerii au descoperit cum pot contribui și ei la diminuarea efectelor negative. Chiar şi mici schimbări de comportament pot ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră fără a afecta calitatea vieţii.

Elevii au realizat o expoziție cu imagini variate despre mediul înconjurător, ocrotirea naturii, protejarea animalelor, plantarea copacilor etc.

Pe parcusul acțiunii au fost recitate poezii, au fost fredonate cântece pe teme de mediu, elevii descoperind, totodată, informații utile și despre modul de implicare în anumite acțiuni de voluntariat pentru a proteja mediul înconjurător.

Prin acest eveniment am dorit să facem cunoscută aprecierea pentru mediul înconjurător, pentru a ne asigura că frumuseţea şi resursele de care ne bucurăm astăzi vor fi împărtăşite şi de generaţiile care ne vor urma.