Sa invatam sa fim generosi!



În apropierea sărbătorilor pascale, Europe Direct Argeş a făcut o nouă vizită la Centrul de Tip Familial Găvana. Astfel, reprezentanţii Centrului din cadrul Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș au mers acolo, împreună cu elevi și cadre didactice de la Şcoala Adrian Păunescu Nr. 15 Piteşti pentru a face o altă donaţie.

Centrul de informare europeană a venit în sprijinul copiilor cu oportunități reduse, aducând cărţi, broşuri, pliante despre Uniunea Europeană precum și alte materiale promoționale (mape, pixuri, agende, carnețele), facilitând accesul acestora la informare.

Elevii de la Școala Nr. 15 au simțit în adevăratul sens al cuvântului ce înseamnă să fii voluntar când au donat jucării, haine şi dulciuri pentru toţi cei peste 40 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, proveniţi din familii devaforizate.

Prin realizarea acestui eveniment, s-a dorit aducerea în atenția comunității argeșene a problemelor sau a diferitelor situații cu care se confruntă anumiți copii și conștientizarea faptului că toți putem aduce mai multă bucurie în sufletele celor mai puțin norocoși. Important este să învățăm să fim generoși.

Centrul de Tip Familial Găvana este o instituţie de ocrotire socială, aflată sub autoritatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din cadrul Consiliului Judeţean Argeş. Acesta asigură servicii ca: educaţie, găzduire şi îngrijire, precum şi pregătirea corespunzătoare a ieşirii tinerilor din cadrul acestui serviciu. În acest scop, centrul desfăşoară un program zilnic de formare şi dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă şi diferite tipuri de activităţi pentru integrarea familială şi socio-profesională.