Primul meu job, prima mea afacere UE te informeaza – Oportunitati furnizate de retele europene de comunicare



În data de 5 aprilie 2012, Centrul Europe Direct Argeș din cadrul Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș a organizat un seminar adresat tinerilor, cu vârste cuprinse între 16-20 de ani, cu privire la diferite servicii de informare ale Uniunii Europene.

Acesta a avut drept scop creșterea gradului de cunoaștere a cetățenilor cu privire la oportunitățile oferite de rețelele europene de comunicare precum Eurodesk și EURES.

În cadrul acestui eveniment au fost prezentate posibilitățile pe care un tânăr european le poate avea dacă dorește să studieze, să lucreze, să participe la un schimb de tineret, să fie voluntar european sau să călătorească într-o altă țară europeană.

Serviciul de informare Eurodesk facilitează gratuit accesul la informații europene de interes pentru tineri și cei care lucrează cu tinerii în aproape 30 de țări europene.

Reprezentanții centrului de informare europeană i-au încurajat pe toți cei prezenți la seminar să participe la programe de voluntariat prin intermediul cărora își vor putea dezvolta abilitățile și competențele necesare accederii pe piața muncii din Europa.

Pentru majoritatea cetățenilor europeni, rețeaua EURES reprezintă un instrument eficient pentru facilitarea mobilităţii forţei de muncă.

Tinerii din comunitatea argeșeană au fost informați cu privire la diversitatea locurilor de muncă existente în ţări ale Uniunii Europene, anumite portaluri care conţin oferte de locuri de muncă și au primit sugestii despre cum ar trebui completat un curriculum vitae conform modelului european.