Programul Cantemir



Institutul Cultural Român anunță lansarea unei noi sesiuni de finanțare a proiectelor culturale în cadrul Programului Cantemir. Iniţiat în 2006, CANTEMIR este programul de cofinanţare al Institutului Cultural Român pentru proiecte culturale desfăşurate în străinătate. Finanțarea se acordă proiectelor câștigătoare în urma unui concurs public de proiecte și presupune organizarea uneia sau a mai multor sesiuni anuale de selecție a proiectelor. Finanțarea nerambursabilă este destinată proiectelor inițiate și realizate, în mod independent, de către operatorii culturali.

Programul urmărește creșterea vizibilității și accesibilității culturii române pe piețele culturale internaționale prin promovarea creațiilor românești de valoare, încurajând totodată cooperarea dintre artiștii români și străini, dialogul intercultural, precum și parteneriatul instituțional dintre organizații culturale românești și organizații culturale de prestigiu din străinătate.

Ca instituţie publică de interes naţional în domeniul cultural, Institutul Cultural Român susţine proiecte din domenii artistice variate, precum literatură, arte vizuale, arhitectură şi design, teatru, muzică, dans, film sau patrimoniu cultural, precum şi pe cele interdisciplinare. Programul Cantemir se adresează persoanelor fizice autorizate sau persoanelor juridice de drept public sau privat din România.

Proiectele finanțate se pot desfășura pe o perioadă de maximum 14 luni, între 6 august 2012 – 15 septembrie 2013. Bugetul alocat finanțării proiectelor în 2012 este de 1.352.930,24 lei, iar valoarea maximă a finanțării care se poate acorda unui proiect este de 132.000 lei, dar nu mai mult de 80% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului.

Data limită pentru trimiterea dosarului de candidatură este: 7 mai 2012, ora 16:00.

Mai multe informații găsiți în baza de date Eurodesk:

http://www.eurodesk.ro/program.php?progid=RO0010000119
sau direct pe site-ul programului: http://www.programulcantemir.ro