Drepturile copilului in Uniunea Europeană



La sfârșitul săptămânii trecute, Centrul Europe Direct Argeş din cadrul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” a desfăşurat o activitate de informare cu privire la respectarea şi promovarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, cu accent pe drepturile copilului.

Drepturile copilului sunt consfinţite de legislaţia UE, în special de Carta europeană a drepturilor fundamentale, pe care Uniunea şi statele membre sunt obligate să o pună în aplicare. Uninunea Europeană poate face din drepturile copiilor şi nevoile acestora o prioritate atunci când se elaborează planuri de acţiune naţionale sau internaţionale.

Obiectivul principal al acestui program de informare îl reprezintă conştientizarea de către elevii argeşeni a importanţei respectării drepturilor copilului şi promovarea unor dezbateri care să stimuleze gândirea critică.

La activitate au participat elevii de la clasa a VII-a A din cadrul Şcolii Nr. 15 Adrian Păunescu din Piteşti, care s-au implicat în mod activ printr-un recital muzical şi o expoziţie de desene având ca registru tematic promovarea drepturilor copilului, fiind îndrumați de d-na dirigintă Daniela Iordache și d-na bibliotecar Elisabeta Oproiu.

Programul face parte din proiectul de parteneriat educațional Toti avem aceleași drepturi, încheiat de către Centrul Europe Direct Argeș cu Școala Nr. 15 Adrian Păunescu din Pitești.